Русија

Путин разговарао с председником Киргистана: Даљи развој сарадње

Двојица лидера разговарали су и о неким аспектима интеракције у оквиру Евроазијске економске уније, саопштио је Кремљ
Путин разговарао с председником Киргистана: Даљи развој сарадњеwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Председници Русије и Киргистана Владимир Путин и Садир Јапаров разговарали су телефоном о актуелним питањима даљег развоја билатералне сарадње, саопштио је Кремљ. 

"Разговарано је о актуелним питањима даљег развоја билатералне сарадње, као и о неким аспектима интеракције у оквиру Евроазијске економске уније", наводи се у саопштењу.

Последњи пут, двојица лидера су се састала почетком маја у Москви, када је Садир Јапаров дошао на самит лидера земаља ЕАЕУ и на параду у част Дана победе.

Осим тога, Путин и Јапаров планирају да учествују на самиту Шангајске организације за сарадњу, који ће бити одржан 3-4. јула у Астани.

Крајем октобра прошле године, Путин је током састанка са лидером Киргизије најавио да Руска Федерација и Киргизија прелазе на трговину у националним валутама.

"Наше земље прелазе на националне валуте у трговинским обрачунима и граде стабилне канале кредитне и банкарске сарадње. Као резултат тога, удео рубље у комерцијалним трансакцијама достигао је импресивних 83 одсто", казао је руски лидер.

Путин је додао да је трговински промет између Москве и Бишкека само у првих шест месеци ове године порастао за скоро 18 одсто.

image