Спорт

Амерички новинар умро током утакмице Холандије и Аргентине, брат тврди да је убијен

Један од најпознатијих америчких фудбалских новинара преминуо је у Катару где је пратио Светско првенство
Амерички новинар умро током утакмице Холандије и Аргентине, брат тврди да је убијенGetty © Michael Loccisano

Грант Вол, новинар Си-Би-Еса, дописник "Фокса" и аутор у магазину "Спортс илустрејтед", колабирао је у кабини током преноса утакмице између Холандије и Аргентине на стадиону "Лусаил" у Дохи.

Волу је хитно указана помоћ, реанимиран је пуних 30 минута и потом пребачен у болницу, где је касније и преминуо, потврдила је његова супруга Селин.

Разлог смрти није познат, али јесте да се током турнира жалио на бол у грудима, због чега је потражио помоћ у клиници у оквиру медија центра на Мундијалу. Речено му је да вероватно има бронхитис и добио је сируп за кашаљ и ибупрофен.

Човек којем је по доласку у Катар забрањен улазак на стадион јер је носио мајицу са дугиним бојама, пет дана пре смрти је писао о свом здравственом стању.

"Моје тело се коначно сломило. Три недеље са мало сна, много стреса и много посла вам то могу урадити. Оно што је била блага прехлада пре више од 10 дана, претворило се у нешто много озбиљније у ноћи у којој је Америка играла са Холандијом и могао сам да осетим много јачи притисак и нелагодност у горњем делу груди", написао је Вол и додао:

"Нисам имао ковид, регуларно сам се тестирао овде, али сам отишао у клинику у медија центру и рекли су ми да је вероватно бронхитис. Дали су ми антибиотике и неки јак сируп за кашаљ, због чега сам се осетио боље већ неколико сати касније. Али и даље – није добро."

Ерик Вол, његов брат, истакао је да је Грант добијао претње по живот и верује да је убијен. Додао је да је породица у контакту са Стејт дипартментом и челницима Беле куће.

"Разлог због којег је носио мајицу са ЛГБТ заставом на Светском купу сам ја. Не верујем да је мој брат тек тако преминуо, верујем да је убијен", рекао је Ерик.

Америчка фудбалска асоцијација потврдила је смрт познатог новинара.

"Комплетна америчка фудбалска породица је тужна сазнањем да је изгубила Гранда Вола. Фанови фудбала и најквалитетнијег новинарства увек су могли да рачунају да ће Грант испоручити проницљиве и интересантне приче о нашем спорту и његовим главним протагонистима: тимовима, играчима, тренерима и многим личностима које чине фудбал јединственим спортом", наводи се између осталог у саопштењу.

image
VV inauguration
banner