Спорт

Обрадовић: Ово је прави пут, не сме бити међусобног вређања

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је након победе над Бајерном у Евролиги да су његови изабраници одиграли још један одличан меч, у којем су у скоро сваком сегменту успели да надиграју квалитетног противника
Обрадовић: Ово је прави пут, не сме бити међусобног вређања© ABA liga

Црно-бели су славили са 83:77 и тако стигли до пете узастопне победе у свим такмичењима, а треће у Евролиги. 

"Важна победа, тим је играо храбро и пре меча смо знали да ће скок бити веома важан сегмент јер су они тим који скаче и шутира за три поена веома добро. Играли смо добро, верујем у то и честитам свом тиму", били су први утисци тренера Обрадовића након меча.

"Ово је прави пут, битно је да екипа има идеју где да нападамо. Кошарка је непредвидива, а разлика од 15 поена треба да ти да мирноћу и да одиграш паметније и боље, али није ово ни први ни последњи пут да је било тако. Они су били на 7 од 27 за три, они у просеку шутирају 29 тројки, а и ми смо били слаби 3 од 15 и мање-више није било много добро. Недостаје им Лучић, који је сјајан, а њихова атлетика је међу најбољима у Евролиги и зато и иду на скок и имају 10 скокова са само двојицом играча", изјавио је Обрадовић на конференцији за медије.

Најтрофејнији тренер у Европи потом се осврнуо на атмосферу у Штарк арени.

"Ми смо имали 18.000 људи у Арени и то нема нико у Европи., Надам се да ће и следеће године исто да буде јер смо најгледанији тим у Европи и подршка нам много значи. Морам да се вратим на неке ствари које сам већ рекао. Ако ћемо ми овде да се међусобно прозивамо онда то није Партизан. Није мој Партизан. Нисам зато дошао овде, да слушам навијаче Партизана који имај проблем са неким људима. Ово је Арена и овде мора да се бодри тим. Ако сам ја тај који мора да се мења важи, али ово није мој Партизан то ме страшно погађа", поручио је Обрадовић.