Спорт

Ђоковић након победе: Срећно Бадње вече, следи дуел са сјајним Данилом

Српски тенисер Новак Ђоковић је након победе над Денисом Шаповаловим изјавио да су играли веома неизвестан меч, који су решиле ситнице. Новак је честитао свом народу Бадњи дан и Бадње вече и додао да га очекује занимљив дуел са руским тенисером Данилом Медведевим у полуфиналу
Ђоковић након победе: Срећно Бадње вече, следи дуел са сјајним ДаниломGetty © Mark Brake

Најбољи српски тенисер је са 6:3, 6:4 савладао Шаповалова и пласирао се у полуфинале турнира у Аделајду.

Новак је још једном имао одличну подршку, која му је помогла да савлада упорног ривала.

"Хвала свима што сте дошли, била је сјајна атмосфера. Сјајна подршка за обојицу, ви увек направите ове ноћне мечеве посебним за нас играче. Хвала за енергију и подршку. Мислим да резултат вероватно не даје праву слику шта се догодило. Био је неизвестан меч, два сата за два сета. Први сет је био исцрпљујући за обојицу, гурали смо један други до лимита. Направио је неколико грешака и тада се меч преломио на моју страну, почео сам да се осећам релаксираније. Он се после вратио, али сам успео да задржим ниво и срећан сам што сам победио", први су утисци Новака након меча.

Сусрет са Шаповаловим у првом сету је на неколико минута био прекинут, због ватромета који се одвијао у близини терена.

"Вероватно је ватромет био због православног Божића. Срећно свима Бадње вече", поручио је Новак.

"Благословен сам што играм на овом нивоу. Никад ниједан меч не узимам здраво за готово. Делује као да играм код куће и они то чине посебном за мене зато сам захвалан за ту подршку".

Српског тенисера у наредном колу, тачније полуфиналу, очекује дуел са Русом Данилом Медведевим.

"Надам се још једној дугој ноћи. Не верујем да ће бити много кратких поена сутра, иако обојица сервирамо добро. Када играте против Данила морате бити спремни на дуг меч, ментално. Он је етаблирао себе, гренд слем шампион. Неко је кога јако поштујем. Имали смо сјајне борбе, надам се да ће бити и у полуфиналу", закључио је Новак.

image