Спорт

Ђоковић о повреди: Радио сам са физиотерапеутом пред финале

Новак Ђоковић је у финалу АТП турнира у Аделајду савладао Себастијана Корду, резултатом 6:7 (8:10) 7:6 (7:3), 6:4, после више од три сата драматичне борбе
Ђоковић о повреди: Радио сам са физиотерапеутом пред финалеGetty © Sarah Reed / Stringer

Најбољи српски тенисер уочи финалног меча имао је проблем са тетивом, што га је забринуло, али је успео да се опорави. Ипак, овај турнир му је послужио као одлична припрема за Аустралијан опен.

"Ово ми је била апсолутно сјајна увертира за Аустралијан опен. Пет сјајних мечева. Последња три противника... Друго коло, 7-6, 7-6, тешка два тајбрејка против Алиса, који игра веома добро. Па сам имао Шаповалова, Медведева и Kорду, који 'кида', игра тенис на високом нивоу, удара лопту невероватно. Нисам могао да тражим бољу припрему у сусрет Аустралијан опену.

Наравно, Аустралијан опен је највећи разлог зашто јесам овде у Аустралији, али у исто време желим да победим сваки турнир на којем играм, без обзира на ниво турнира. Мислим, волим да играм у Аустралији. Моји резултати су сведочанство о томе. Не бих могао да играм тако добро у месту где се не осећам добро. Радујем се Мелбурну. Род Лејвер је вероватно... не вероватно, свакако је мој најуспешнији терен у каријери. Волим да играм тамо. Радујем се томе. Сада имам недељу дана одмора за опоравак и радићу специфичне ствари у смислу моје игре, мог тела, спремања мог ума за право стање, за пет сетова и две дуге недеље, надам се.

Са проблемом тетиве који је имао на мечу против Медведева, постојала је шанса да Ђоковић не игра, али после терапија се добро осећао.

"Добро сам се пробудио. Ушао сам дубоко у ноћ, радећи са физиотерапеутом. Причао сам са лекарима, било је доста пажње која је посвећена томе. Све је било у реду. Неколико пута у мечу сам осетио да се затеже мишић, али ништа што би ме бринуло и што би утицало на моје перформансе", поручио је Ђоковић.

image