Спорт

Новак слетео у Мелбурн – годину дана после депортације дочек је много другачији

Тачно 12 месеци пошто је депортован из Аустралије, најбољи српски спортиста слетео је у Мелбурн пред наступ на Аустралијан опену
Новак слетео у Мелбурн – годину дана после депортације дочек је много другачијиGetty © Sarah Reed / Stringer

Новак Ђоковић стигао је у Мелбурн после освајања АТП турнира у Аделајду и први пут је крочио на тло града из којег је протеран прошле године.

Светски "број 5" на најбољи могући начин започео је 2023. годину, пошто је тријумфовао у Аделајду, притом победивши и Данила Медведева у полуфиналу.

Наставио је петогодишњу доминацију на аустралијском континенту, а дан касније је чартер летом допутовао је у престоницу државе Викторија. Сада је на аеродрому било све другачије – није било ригорозне контроле, као ни компликоване процедуре пошто није вакцинисан.

"Скоро годину дана откако је неславно депортован из Аустралије, Новак Ђоковић се вратио у Мелбурн. Српска звезда је данас поподне слетела чартером из Аделајда, а виђена је како потписује постере и фотографише се са навијачима пре поласка са аеродрома", стоји у извештају телевизије "9news Melbourne" која је снимила Новака.

Он ће прво изаћи на терене Аустралијан опена 11. јануара од 14:15 када ће тренирати са Данилом Медведевом, а онда ће два дана касније одиграти меч са Ником Кирјосом на "Род Лејвер арени" у 18:30 по локалном времену.

У питању је "Perfect Practice" серија дуела који ће заправо бити тренинг мечеви играни пред публиком, у условима правог дуела.

Ту ће бити судије и скупљачи лоптица, а карте за ове дуеле ће се продавати по ценама од 20 аустралијских долара, а новац ће бити дониран Фондацији Аустралијан опена.

У међувремену, директор турнира Крег Тајли изјавио је да ће учесници првог гренд слема у сезони моћи да наступају иако буду позитивни на вирус корона.

Турнир у Мелбурну на програму је од 16. до 29. јануара.

image