Спорт

Новак и Кирјос приредили спектакл, српско коло поново у Мелбурну

Српски тенисер Новак Ђоковић одиграо је егзибициони меч на "Род Лејвер арени" у Мелбурну са домаћим тенисером Ником Кирјосом. Аустралијанац је славио резултатом 2:1 (4:3, 2:4, 10:9), а обојица тенисера потрудили су се да приреде публици спектакл
Новак и Кирјос приредили спектакл, српско коло поново у МелбурнуGetty © Kelly Defina

Прави спектакл приредили су српски и аустралијски тенисер на "Род Лејвер арени" у Мелбурну.

Публика је могла да види апсолутно све, од сјајних поена, дугих размена, атрактивних потеза, хумористичких епизода обојице тенисера, укључености навијача и на крају, победе Ника Кирјоса и његовог доста млађег партнера.

Око 15.000 гледалаца уживало је у овој тениској представи и повратку Новака Ђоковића, деветоструког шампиона Аустралијан опена.

Након сат и по тениса, Кирјос је славио у егзибиционом сусрету са 2:1 (4:3, 2:4, 10:9).

Наравно, резултат је у овом мечу био у другом плану, за шта су се постарали Новак и Ник.

Српски тенисер је посебно уживао у овом мечу и повратку на "Лејвер арену", што је показао и када је играо српско коло након освојеног сета.

Новак је имао константну интеракцију са навијачима, па је тако од једног послушао савет и прозвао га својим новим тренером, док се са многима сликао и поклањао им лоптице и рекет.

У трећем сету су стигла појачања, прво су неколико поена Ђоковић и Кирјос играли са тенисерима у колицима, а током овог дела меча су носили микрофоне, па се могло директно чути шта причају и како то изгледа на самом терену.

Меч је завршен на феноменалан начин, пошто су Ђоковић и Кирјос добили младе саиграче. 

Кирјос је играо са једним дечаком, а Новак са девојчицом, иначе Српкињом.

Домаћи тенисер и његов партнер успели су у одлучујућем сету да дођу до поена и победе, а сви учесници награђени су овацијама и громогласним аплаузом.

Ђоковић и Кирјос наступаће на овогодишњем Аустралијан опену, који се игра од 16. до 29. јануара.

Новак ће у уторак у првом колу играти против Шпанца Роберто Карбаљеса Баена.

image