Спорт

Петрић: Волео бих да Јојић потпише уговор

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић рекао је да би волео да Милош Јојић потпише за "црно-беле" и додао да верује да ће клуб из Хумске да пружи боље игре у наставку сезоне
Петрић: Волео бих да Јојић потпише уговор© FK Partizan/Miroslav Todorović

Фудбалери Партизана су синоћ допутовали на припреме у Турску.

"Сматрам да смо одрадили значајан део посла и тим се, чини ми се, доста боље осећа него на почетку припрема, када је било и умора, што је нормално. Од данас почињемо другачијим ритмом, имаћемо два тренинга, имаћемо и тренинг мечеве, пет - по тренутном плану. Покушавамо да организујемо и шести контролни меч 20. јануара када буде слободан дан старијим играчима, како би млађи момци одиграли 90 минута и имали адекватну минутажу, али и да бисмо их видели на делу", рекао је Петрић.

Он је на припреме у Турску повео 32 фудбалера.

"Kада се будемо вратили за Београд, неки од млађих играча ће се вратити у своје селекције. Са нама су два играча из Телеоптика, ту су играчи из школе, момци који могу да играју и за омладинце и састав ће се потом свести на 23 играча. Важно ми је да се у наредних 16 дана понашају на прави начин, иако ће сигурно доћи до мале нервозе, али фудбал је такав посао у коме они на најбољи могући начин морају да избалансирају, а и ми из стручног штаба са њима, јер су усмерени једни на друге. Дуге су припреме, ту су и мечеви, а на крају ћемо подвући црту и све ће се свести на 23 или 24 играча који почињу првенство", истакао је тренер Партизана.

Навео да би волео да Милош Јојић поново задужи "црно-бели" дрес.

"Изразио сам жељу, чим сам дошао у Партизан, да Јојић потпише уговор, јер је у том периоду одржавао форму са Телеоптиком. У том моменту није био спреман да се врати, хоће ли бити у наредном периоду - не знам, али стрпљен-спашен, видећемо. Изразио је жељу да тренира са нама, да ли се то њему допада или не. Тешко је рећи, али самим гестом, доласком на припреме, можда постоји нека шанса да потпише. Милош је квалитетан играч и тешко ми можемо да нађемо фудбалера тог профила и да га ангажујемо, а да је притом слободан на тржишту. То је играч који има квалитет, играо је у великим клубовима и не би му био проблем да га уврстите у било коју екипу. Видим да одлично ради, да се смеје, доста играча и познаје из постојећег тима и то свакако не би био проблем".

Петрић је поновио да Партизану генерално нису потребна појачања.

"Али ако неко оде, онда ми је потребно појачање да попуни место, Такође, ако се појави играч на тржишту који је екстра квалитета и који је бољи од момака које тренутно имамо, онда сам за то да се такав ангажује. Такав фудбалер се не доводи за период од три или четири месеца већ три или четири године. Спреман сам у том случају да дуплирам, па и триплирам позицију", истакао је Петрић.

Фудбалера Макабија Долева Хазизу Партизану је препоручио Бибарс Натхо.

"Самим тим што је репрезентативац сведочи о квалитету, али, поново сам га анализирао и не можете никада да тврдите да ће се уклопити у неки стил, концепцију, Међутим, као и у случају Јојића, квалитетан играч увек може да се прилагоди. Упитао сам Натха за његов карактер и добио позитивну информацију, рекао је све најбоље, па сам даље проследио клубу. Преговори, понуде - то мене не занима из ове позиције, само ме занима играч. Што се двојице осталих играча тиче, да ли ће доћи - то су само приче, не знам да ли можемо да их доведемо".

Партизан ће у 1/16 финала Лиге конференција играти против Шерифа.

"Бићу искрен - нисам их још гледао, јер су променили састав. Дошло им је доста нових играча, остала само три или четири из прошле сезоне и немам још информацију. Можда је то мало чудно, али то су чињенице, пошто је Шерифу први пролећни меч заправо против нас, док ће они имати прилику да гледају Партизан у две утакмице. Зато морамо да будемо мало више радознали у том правцу, да покушамо да сазнамо где ће евентуално играти контролне мечеве, па да их погледамо. У моје време није било толико скаутирања, па смо се сналазили, и ми и наши ривали. Радујемо се ВАР-у, а вероватно се радује и Шериф. У неким ситуацијама технологија може бити од великог значаја, али све се ипак своди на саме играче", закључио је Петрић.

Партизан је први део сезоне завршио на другом месту на табели са 10 бодова мање од првопласиране Црвене звезде. "Црно-бели" ће у првом мечу у наставку сезоне четвртог фебруара гостовати Напретку.

image