Спорт

Звезда гостује у "Морачи", а Ивановић упозорава: Будућност је озбиљна екипа

Црвено-бели након убедљиве победе против Монака, гостују у Подгорици у оквиру АБА лиге
Звезда гостује у "Морачи", а Ивановић упозорава: Будућност је озбиљна екипа© Tanjug/Sava Radovanović

Кошаркаши Црвене звезде у недељу од 19:30 часова гостују екипи Будућности у оквиру 15. кола АБА регионалне лиге.

"Подгорица је мој град, то је мој клуб, а сваки пут када уђем у дворану 'Морача' за коју сам везан, присетим се свих оних година које са прошао са мојим саиграчима", изјавио је тренер Црвене звезде Душко Ивановић уочи утакмице са екипом Будућности.

"Враћам се, играћу утакмицу против Будућности после, чини ми се, тачно 20 година. Са друге стране, очекује нас врло тешка утакмица, екипа Будућности појачана Грином и О'Брајаном је озбиљна екипа која конкурише за највиши пласман не само у АБА лиги, већ и у Европи. Мораћемо да одиграмо изузетно добру одбрану, а са друге стране и врло стрпљиво у нападу", изјавио је тренер црвено-белих за званични сајт клуба.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић истакао је да његова екипа мора да одигра врло чврсто у одбрани.

"Екипу Будућности познајемо добро, тим који је озбиљно појачан у међувремену, који игра добро на свом терену и јасно је да нас очекује врло тешка утакмица. Наши принципи се знају, за почетак морамо да одиграмо врло чврсто у одбрани, да енергија буде на високом нивоу. Полако се комплетирамо, имаћемо довољно времена да се освежимо након утакмице са Монаком и спремни дочекамо овај изазов", закључио је Лазић.

image