Спорт

Готово - Барселона се решила офанзивца, Атлетико довео велико појачање

Холанђанин ће потписати уговор на пет и по година
Готово - Барселона се решила офанзивца, Атлетико довео велико појачањеGetty © David Ramos / Staff

Велики посао направљен је између два шпанска великана - Мемфис Депај ће од сада носити дрес Атлетико Мадрида!

Холандски фудбалер је напустио Барселону и потписао уговор са тимом који са клупе предводи Дијего Симеоне.

Како јавља Фабрицио Романо, добро обавештени новинар специјализован за тржиште трансфера, Депај је постигао договор са Атлетико Мадридом. Он ће прећи у тај клуб у трансферу вредном између 3.000.000 и 4.000.000 евра.

Депај ће са Атлетиком потписати уговор до јуна 2028. године и у наредним данима би требало да обави лекарске прегледе. У Барселони је уписао 42 наступа и постигао 14 голова, а ове сезоне је у Примери забележио тек два наступа.

Холандски фудбалер није се нашао на списку играча на које Ћави може да рачуна у утакмици купа Краља против Сеуте, што додатно потврђује да се на њега у Барселони не рачуна.

Европски медији наводе да је Депај вид замене за Жоаа Феликса, који је из редова "јорганџија" прешао на позајмицу у Челси.

Такође, наводи се да ће Барселона покушати да на тршишту потражи играча који би попунио место Мемфиса Депаја.

Као потенцијалне мете спомињу се Јаник Караско, управо члан Атлетика у који Депај иде, Пјер Емерик Обамејанг, који би се након кратке епизоде у лондонским "плавцима", поново вратио у Каталонију и Гонзало Гедеш, Португалац из редова Вулверхемптона, који је већ пар година на Барсином "радару".

image