Спорт

Новакова двострука промена и "жмурке" пред меч са Димитровом

Најбољи српски спортиста одлучио се за промену терминa за загревање пред меч са Григором Димитровом
Новакова двострука промена и "жмурке" пред меч са Димитровом© RT Balkan/Nikola Đukić

Новак Ђоковић требало би од 9.00 по средњоевропском времену да заигра против Григора Димитрова у трећем колу Аустралијан опена, на Род Лејвер арени.

Због тога је првобитно заказао загревање на терену у 16.30 по локалном времену (6.30 по средњоевропском), на терену број 10 који се налази у оквиру комплекса и на којем се загревао пред судар другог кола.

Не само да је тренинг померио за сат времена (у 17.30), него се и склонио од очију јавности, одлучивши се за нову локацију.

Било је планирано да се загрева на терену број 22, који је део Тениског центра Аустралије. На истом терену на "тајној локацији" је пре неколико дана одрадио тренинг којем је присуствовао и РТ Балкан.

Међутим, када смо стигли на задату локацију, сачекала нас је контраинформација – Новак не тренира на терену 22.

У последњи час је поново, по други пут променио одлуку и кратко загревање одрадио на терену "Род Лејвер арене".

Стандардни асортиман – основни ударци, сервис и ритерн у лаганом ритму, без превише напрезања и трчања. Након "жмурки" по Мелбурн парку, одрадио је довољно да, надамо се, буде спреман за Димитрова.

Ђоковић има проблема са повредом ложе, а након тријумфа у другом колу истакао је да његово стање није добро.

Последњи пут Новак и Григор састали су се још 2019. године у Берсију, у Мелбурну никада нису играли, а на слемовима су се двапут састали – у полуфиналу Вимблдона 2014, као и годину дана раније на Ролан Гаросу.

Укупни међусобни скор је 9-1 за српског тенисера.

Победник овог сусрета у наредној рунди иде Алекса де Минора, који је у три сета елиминисао Бенжамана Бонзија – 7:6 (7:0), 6:2, 6:1.

image