Спорт

Ђоковић страхује због повреде: Имам избор да наставим даље или да одустанем

Српски тенисер је говорио опширније о повреди која га је мучила током меча против Енца Куакоа и истакао да се нада да ће моћи да настави такмичење на турниру
Ђоковић страхује због повреде: Имам избор да наставим даље или да одустанем© Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Аустралијан опена, пошто је након нешто више од три сата игре елиминисао 191. тенисера света Енца Куакоа, резултатом 3:1.

Након меча, Ђоковић је у разговору за "Јуроспорт" истакао да ситуација са повредом нимало није добра, а о томе је са више детаља говорио на конференцији за медије.

Ситуација је током меча са Куакоом била таква да је Ђоковић морао и да тражи медицински тајм-аут.

"Боље је прошао први меч у односу на повреду, имао сам постепено погоршавање повреде, интензитет се појачавао. Медицински тајм-аут где сам изашао и променио стезник плус попио лекове, те пилуле су почеле да делују после 30 минута. У четвртом сету сам осећао да сам могао да се крећем, нисам одиграо лопте како сам желео, а проклизавања су била велики проблем. Био је подношљив бол осим екстремнијих лопти, морао сам да пустим руку и да будем агресивнији. Нисам пуно тражио да остајем у дугачким разменама, да се што краће играју поени и функционисало је. Он је стегнутије кренуо у трећи сет, мени је то ментално помогло. Повреда није идеална, сада је још лошија ситуација, не тренирам данима између мечева, али има простора и времена да се опоравим и да себи дам што веће шансе за наредни меч", рекао је Ђоковић.

Новак је потом говорио какве сада има опције пред собом и јасно поручио - или ће наставити да игра на Аустралијан опену, или неће.

"Нема превише неких избора, два су: или наставити даље или не. Желим да наставим даље и увек ћу искористити шансу. Добра ствар је што имаш дан одмора, то је добро, даје се прилика за опоравак. Да се доведе у боље стање."

"Пре две године са другим делом тела и поцепаним мишићем успео сам да освојим турнир. Да буде тако и сада, четвртфинале и финале два дана, боље сам се осећао. Био сам оптимиста после првог меча, јуче и данас, било је стварно добро, видео сам да могу и без таблете да играм, узео сам их за сваки случај. Не може ово да се предвиди, како ће се одвијати, покрети су динамични, исхитрени, обично у таквим ситуацијама може да проузрокује повреду. Нећу сутра тренирати, надам се да ћу имати довољно добар осећај да се такмичим", рекао је Новак Ђоковић, који ће у суботу у трећем колу играти против Григора Димитрова.

image