Спорт

Срђан Ђоковић се огласио саопштењем: Нисам желео да изазовем сметње, и ми смо преживели ужасе рата

Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића, издао је саопштење поводом догађаја од уторка увече у Мелбурн парку
Срђан Ђоковић се огласио саопштењем: Нисам желео да изазовем сметње, и ми смо преживели ужасе ратаGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Срђан Ђоковић је након четвртфинала са Андрејом Рубљовом изашао међу српске и руске навијаче и са њима прославио тријумф.

Отац српског аса је на тренутак био у друштву човека са заставом Русије на којој је Владимир Путин и рекао "живели, људи" и удаљио се.

Западни медији осуљи су паљбу по породици светског "броја 5", а касније су ти навијачи избачени из комплекса.

"Овде сам само како бих подржао свог сина, нисам имао намеру да изазовем такве наслове и сметње. Био сам напољу с Новаковим навијачима, као што сам радио после свих мечева свог сина, како бих прославио победу и сликао се са њима. Нисам имао намеру да будем уплетен у све ово", наводи се у саопштењу и додаје се:

"Моја породица преживела је ужас рата и ми само желимо мир. Како не би било никаквих сметњи на полуфиналу за мог сина или било ког другог играча, одабрао сам да меч гледам од куће. Желим сјајан меч и навијаћу за свог сина, као и увек", закључио је Срђан.

Тенис Аустралија, кровна организација под чијим је покровитељством први гренд слем у сезони, такође је издао саопштење.

"После догађаја у среду увече, у сарадњи са члановима обезбеђења и полиције реаговали смо брзо како бисмо одговорне уклонили из комплекса", наводи се.

"Током турнира разговарали смо са играчима и њиховим тимовима о важности тога да се не уплићу у нешто што ће изазвати сметње."

Споменут је и Срђан Ђоковић.

"Господин Срђан Ђоковић објавио је саопштење у којем је навео да неће присуствовати вечерашњем полуфиналу", додаје се, уз потврду да ће руске и белоруске заставе и даље бити забрањене.

На славље је реаговао украјински амбасадор у Аустралији, али и некадашњи украјински тенисер Александр Долгополов, који захтева протеривање Срђана из Аустралије.

Новак од 9.30 по средњоевропском времену игра у полуфиналу Аустралијан опена са Томијем Полом.

image