Спорт

Сага о Лазару Самарџићу се наставља – „глуви телефони“ на релацији играч и селектор Стојковић

Фудбалер Удинезеа Лазар Самарџић, изјавио је да још увек није донео одлуку да ли ће наступати за репрезентацију Србије или Немачке, али да тренутно размишља само о Фудбалском савезу Немачке.

Доста буре подигла је прича о Лазару Самарџићу, веома талентованом фудбалеру који наступа за Удинезе.

Лазар има 20 година, српског је порекла, рођен у Берлину и наступао је за све млађе селекције фудбалске репрезентације Немачке.

Самарџић је велику пажњу на себе привукао одличним партијама на старту нове сезоне Серије А.

Постигао је два поготка у шест наступа у дресу Удинезеа, који је трећи на табели италијанског првенства, са 16 освојених бодова и само једним бодом заостатка за лидерском позицијом на табели.

Сага је прво почела након његове изјаве за италијанску Газету, у којој је, између осталог, изјавио да се више осећа као Немац.

Два дана касније, прича је добила нови обрт, када је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, упитан о Самарџићу на конференцији за медије пред меч са Шведском, изјавио да је Лазар прихватио позив да наступа за Србију.

Нови заокрет настао је након што је немачки лист Спокс урадио интервју са поменутим фудбалером.

Упитан о репрезентативном статусу, фудбалер је рекао да жели да се нађе на ЕП за младе наредне године у дресу Немачке.

„Радујем се сваком позиву Немачке. Прошле године, причао сам са У21 селектором Антониом Ди Салвом. Рекао ми је да му је тешко да ме позове уколико не играм регуларно на клупском нивоу. Зато сам прво био члан У20 репрезентације, како би тренери могли да прате мој напредак. Тамо сам имао запажене партије, које су ме номиновале за наредни корак.“

Лазар је дао и коментар о изјави Драгана Стојковића, као и о писању српских медија.

„Није ме то превише замарало. Знам да постоји интересовање, али сам јасно ставио до знања да сам фокусиран на Немачку. Још увек имам времена да донесем коначну одлуку, али за сада су ми мисли само фокусиране на Фудбалски савез Немачке. Поносан сам што могу да наступам за немачки национални тим, али такође, поносан сам и на своје корене, пошто је моја породица из Србије, тако да се такође и осећам као Србин“, закључио је талентовани фудбалер.

Самарџић је причао и о својим фудбалским почецима у Херти, а потом и наступима у дресу Лајпцига, под тренерском палицом Јулијана Нагелсмана.

„Радио је многе ствари на другачији начин, различит ономе што сам ја познавао раније. Оно што се издвајало је да нам је задавао много задатака на тренинзима, који су захтевали доста менталне припреме и труда.“

„Радио је са бојама, обраћао посебну пажњу на број додира са лоптом, све у свему, доста тога се базирало на томе да се буде брз са доношењем одлука. Такође, вежбе су биле савршено адаптиране противницима. Брзо се схвати да све што се ради, има смисла. Он има све потребне вештине које један тренер треба да поседује.

image