Спорт

Алкараз: Очекује ме лепа година и борба за прво место на АТП листи

Шпански тенисер Kарлос Алкараз рекао је да се нада да ће уживати на турнирима у овој години и додао да ће се са Србином Новаком Ђоковићем борити за прво место на АТП листи, преноси "Јуроспорт"
Алкараз: Очекује ме лепа година и борба за прво место на АТП листиGetty © Marcelo Endelli / Stringer

Алкараз је у недељу освојио турнир у Буенос Ајресу, а тренутно се налази на другом месту АТП листе са 590 бодова мање од првопласираног Ђоковића.

"Одлична недеља за мене, мислим да се од меча с Душаном Лајовићем чинило као да нисам ни паузирао. Физички сам се осећао добро, али и играчки и ментално. Рекао сам више пута да покушавам да уживам док играм. Волим да се надмећем, волим тенис", рекао је шпански тенисер.

Алкараз ће ове недеље играти на турниру у Рио де Жанеиру, а ако освоји турнир у Бразилу изједначиће се по броју бодова са Ђоковићем.

"Испред мене је лепа година. Браним неке трофеје, очекују ме веома лепи турнири, надам се да ћу уживати. Борим се за број један на АТП листи са Ђоковићем, Стефаносом Циципасом... Они су најближи, али то не значи да нема и других тенисера који могу да преузму прво место. Постоји веома широк спектар тенисера, који могу да освоје гренд слемове и боре се за место број један. Нећу никога да именујем, јер бих могао некога да изоставим, али сигурно има седам, осам играча који заслужују да буду у врху", закључио је Алкараз.

image