Спорт

Алкараз: Ђоковић је као тениски бог, нема ниједну слабу тачку

Донедавно најбољи тенисер света је свестан ко с правом заслужује да се нађе на првом месту АТП листе - Новак Ђоковић
Алкараз: Ђоковић је као тениски бог, нема ниједну слабу тачкуGetty © Quinn Rooney / Staff

Новак Ђоковић је ове седмице започео 376. недељу на врху АТП листе као најбољи тенисер света, а на ту позицију се вратио освајањем Аустралијан опена.

Србин је тада свргнуо младог Карлоса Алкараза, а шпански тинејџер је и поред губитка првог места свестан са киме ће убудуће водити битку за челну позицију.

Алкараз због повреде није играо на Аустралијан опену, а пред наступ на турниру у Буенос Ајресу у суперлативима је говорио о освајачу 22 гренд слем титуле.

"Новак нема слабу тачку. Сваки ударац му је фантастичан. Физичка спремност му је фантастична, ментална снага фантастична. Он је као бог и много га ценим због тога што је годинама на истом нивоу, на врху. То је јако, јако тешко и то поготово поштујем код њега", рекао је Алкарас.

Упркос томе, шпански тенисер се нада да ће у наредном периоду успети да се врати на врх АТП листе.

"Провео сам неко време на првом месту и сада ми је циљ да се тамо вратим. Даћу све од себе на турнирима да се изборим за повратак на прву позицију."

Прва препрека на том путу биће му српски тенисер Ласло Ђере, са којим се састаје у Буенос Ајресу.

"Узбуђен сам што ћу играти у Аргентини. Четири месеца нисам играо, само сам тренирао и опорављао се од повреде. Једва чекам да поново заиграм, да се такмичим", поручио је Алкараз.

Занимљиво, Алкараз ће наредног понедељка имати већи бодовни заостатак за Ђоковић него ове седмице, због тога што наступа на турниру који за трофеј носи 250 бодова, а њему ће бити обрисано 500 бодова освојених прошле године. Тако ће Ђоковићева предност на врху АТП листе несумњиво порасти.

image