Спорт

Потер после пласмана у четвртфинале Лиге шампиона: Емоције помешане, прошли смо тежак период

Менаџер Челсија Грејем Потер изјавио је да је одушевљен пласманом лондонског клуба у четвртфинале Лиге шампиона, преноси Скај
Потер после пласмана у четвртфинале Лиге шампиона: Емоције помешане, прошли смо тежак периодGetty © Clive Rose / Staff

Челси се пласирао у четвртфинале ЛШ, пошто је синоћ у Лондону савладао Борусију Дортмунд 2:0 у реваншу осмине финала ЛШ. У првом мечу било је 1:0 за Борусију.

"Нисам сигуран како се осећам. Много је емоција. Било је напето на крају меча, али момци су играли фантастично. Одушевљен сам што смо прошли даље. Прошли смо кроз тежак период и ово такмичење нам много значи. Желели смо да прођемо међу најбољих осам и то нам је добра основа за наредних неколико недеља", рекао је Потер.

Он је истакао да Челси сада мора да се окрене обавезама у Премијер лиги.

"Морамо да се опоравимо и припремимо за суботу када играмо против Лестера. Ово је сјајно за момке, две утакмице без примљеног гола после тешког периода. То се у животу дешава, ради се о томе како ћете реаговати, а играчи су били фантастични".

Челси је до тријумфа стигао головима Рахима Стерлинга у 43. и Kаја Хаверца у 53. минуту из пенала. Хаверц је прво погодио стативу, али је пенал поновљен због уласка играча Дортмунда у шеснаестерац, а онда је фудбалер Челсија из другог покушаја затресао противничку мрежу.

"Искрен да будем нисам све најбоље видео. Знам само да је неко ушао у шеснаестерац пре времена. Дешавају такве ствари. Хаверц је издржао притисак. Очигледно је да имамо поверења у њега. Нисам гледао кад је шутирао, али сам био одушевљен када сам чуо урлање навијача. Извођење пенала није за мене, дивим се свакоме ко то ради", закључио је Потер.

image
VV inauguration
banner