Спорт

Алкараз наставио да јуриша на Новаков престо

Шпански тенисер Карлос Алкараз пласирао се у четвртфинале мастерса у Индијан Велсу и наставио да јуриша на прву позицију на свету
Алкараз наставио да јуриша на Новаков престоGetty © Julian Finney

Алкаразу је Британац Џек Дрејпер предао меч због повреде стомачног мишића при резултату 6:2, 2:0.

Шпанац је стигао до 101. тријумфа на АТП туру и задрежао шансу да се врати на прво место АТП листе.

То ће учинити ако освоји пехар у калифорнијској пустињи, пошто на овом турниру не игра најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Алкараз ће у четвртфиналу играти Канађанина Феликса Ожеа-Алијасима, који је победио Американца Томија Пола 3:6, 6:3, 7:6 (8:6).

Пласман у четвртфинале изборили су још Италијан Јаник Синер, Американци Тејлор Фриц и Френсис Тиафо, Рус Данил Медведев, Британац Камерон Нори и Шпанац Алехандро Давидович Фокина.

Пољакиња Ига Швјонтек пласирала се у четвртфинале ВТА турнира у Индијан Велсу, пошто је победила Британку Ему Радукану 6:3, 6:1.

Најбоља тенисерка света играће у четвртфиналу против Румунке Соране Кирстее, која је надиграла Францускињу Каролину Гарсију 6:4, 4:6, 7:5.

Пласман у четвртфинале избориле су још Чехиње Каролина Мухова и Петра Квитова, Гркиња Марија Сакари, Казахстанка Елена Рибакина, Американка Коко Гоф и Белорускиња Арина Сабаленка.

image