Спорт

Медведев "лудовао", играо повређен, па преживео трилер против Зверева

Некада најбољи тенисер света пласирао се у четвртфинале првог мастерса у сезони
Медведев "лудовао", играо повређен, па преживео трилер против ЗвереваGetty © Harry How / Staff

Данил Медведев можда не игра сваки меч на свом апсолутно највишем нивоу, али сада му је и то довољно да одржи тренутно најдужи низ победа на АТП туру.

Човек који је прекинуо серију Новака Ђоковића од 20 тријумфа на турниру у Дубаију, успео је да у Индијан Велсу стигне до 17. узастопне победе и то након драматичног тријумфа над Александером Зверевом.

Рус је савладао немачког тенисера након три сата и 16 минуте игре - било је 6:7, 7:6, 7:5 у једном од најквалитетнијих мечева 2023. године. Али драму је додатно "подгревао" управо Медведев.

Током читавог меча, Данил је имао свој "шоу", пошто је у неколико наврата кукао код судије како је терен у Индијан Велсу превише спор и да се зато не може звати "тврдом подлогом".

"Ово није тврда подлога, ја бих то знао, ја сам специјалиста за тврду подлогу. Овај терен би требало да буде забрањен, то је срамота за спорт. Отићи ћу у тоалет и не занима ме ако добијем опомену. Бићу најспорији могућ, као овај терен, баш ме брига, дај ми пет опомена за прекорачење времена. Ако нам дозвољавају да играмо на оваквим теренима, онда и ја могу да радим шта хоћу", био је Медведев "у елементу" током једне размене страна у разговору са судијом у столици.

Медведев је имао и проблема са чланком због чега је морао да тражи медицински тајм-аут, али је упркос свему успео да у кључним тренуцима у трећем сету направи брејк и савлада Зверева, некада трећег тенисера света.

Рус ће у четвртфиналу играти против Алехандра Давидович Фокине.

image