Спорт

Емотивни сусрет Мориња и Станковића, „посебни" открио шта је рекао свом ученику

Пре дуела Сампдорије и Роме у оквиру 10. кола Серије А, у којем је гост из Рима славио са 1:0, емотивни сусрет имали су тренери две екипе. Жозе Морињо и некадашњи његов пулен, а сада шеф струке Сампдорије, загрлили су се и поделили пар коментара, пре него што су се упустили у борбу један против другог.

Ученик и учитељ, писало се у бројним европским медијима пред дуел Сампдорије и Роме у 10. колу Серије А.

Српски стручњак Дејан Станковић од недавно је сео на клупу Сампдорије, те је врло брзо копља укрстио са својим некадашњим тренером, Португалцем Жозеом Морињом.

Станковић и Морињо поделили су емотиван тренутак пред почетак сусрета, када су се загрлили и разменили неколико реченица.

Након меча, Морињо је открио шта је имао да каже свом некадашњем ученику.

„Важна и заслужена победа. Срећан сам такође зато што клуб који јако волим има менаџера који ми је као млађи брат. Надам се да ћемо се следеће сезоне вратити овде. Екипа која се тако бори, која је уједињена и игра са тим интензитетом не може да испадне у Серију Б", рекао је Португалац.

„Био је то посебан загрљај и он је посебан момак. Не знам да ли могу да вам кажем шта сам му рекао, али једна од ствари коју јесам била је: 'Сећаш ли се оног лудог гола који си дао овде?' Погодио је са средине терена!", испричао је Мурињо.

Рома је славила са 1:0, а једини погодак постигао је Пелегрини са беле тачке у деветом минуту.

„Не могу ништа да замерим играчима. Жао ми је због њих и навијача који су били фантастични. Пораз боли, али смо ми успели да парирамо Роми која је физички и технички веома јак тим. Досуђен им је пенал после само шест минута игре, што савршено одговара њиховом стилу. Имају веома снажну одбрану, покушали смо да пронађемо рупе, али смо направили неколико грешака, требало нам је више мира и памети, али и то ће доћи. Са оваквим ставом настављамо да се боримо", казао је Станковић.

image