Спорт

Меси једва извукао живу главу у аргентинском ресторану

Национални херој Аргентине вратио се први пут после освајања Светског првенства и добио сјајну добродошлицу, али је она била толико срдачна да је постојао ризик од озбиљних повреда
Меси једва извукао живу главу у аргентинском ресторану© Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko, File

Лионел Меси је донео Аргентинцима најважнији трофеј у свету фудбала и аутоматски постао божанство.

Три месеца након великог успеха у Катару, нападач ПСЖ-а вратио се у родну земљу због првих обавеза репрезентације и одмах је наишао на сјајан дочек.

Меси је слободно вече искористио да оде на вечеру у ресторан "Дон Хулио" у Буенос Ајресу и покушао је да то учини како иначе ради, неприметно и без велике помпе.

Међутим, доста је тешко бити неприметан када сте Лео Меси – било где на свету, посебно у Аргентини.

Пролазници су га препознали, кренули да му прилазе и, када је успео да уђе у ресторан, они су наставили да се скупљају испред врата. Два сата су чекали славног фудбалера да заврши са вечером и, приликом његовог изласка, било је више стотина окупљених навијача који су блокирали улице.

У стампеду су кренули да му прилазе, морало је да реагује и обезбеђење, па чак и полиција, која га је спровела до аутомобила.

"Боже, Боже!", урлали су навијачи додирујући, повлачећи и ударајући по глави највећег фудбалера који је икада имао лопту у ногама.

image