Спорт

Стојковић: Ма нема Влаховић шта да ме купује, презадовољан сам победом

Селектор Србије каже да је његова селекција испунила циљ победом против Црне Горе на тешком гостовању у Подгорици
Стојковић: Ма нема Влаховић шта да ме купује, презадовољан сам победомGetty © Filip Filipovic / Stringer

Фудбалска репрезентација Србије уписала је и другу победу у квалификацијама за Европско првенство, пошто је у Подгорици савладала Црну Гору 2:0.

Јунак утакмице за "орлове" био је Душан Влаховић са два поготка, а селектор Драган Стојковић био је презадовољан оствареним резултатом.

"Мислим да је била фантастична утакмица са обе стране. Агресивност, јак темпо. Врло садржајна и такмичарска утакмица. Говорио сам да је Црна Гора квалитетна екипа. Оно што је најважније је резултат. Он показује на крају како су текле ствари. Презадовољни смо са три нова бода и то је био план, дошли смо са тим амбицијама. Мислим да смо наш план остварили", рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Селектор Србије је истакао да је због слабије одиграног првог дела игре, било неопходно брзо направити измене.

"Ми смо морали да нешто мењамо за других 45 минута. Били смо у дефициту на средини терена. У нападачком смислу нисмо били убојити. Дупла измена са наше стране је била у реду и у правом моменту. Иако сам ја неко ко и не воли да мења на полувремену, али некад морате да реагујете. Друго полувреме је било изузетно интересантно. Знали смо да ћемо доћи до шансе, једино нисам знао у ком минуту. Мислим да Србија може и мора да буде задовољна."

Стојковић је истакао да су грешке у пас игри његовог тима биле резултат и добре игре Црне Горе.

"Има један проблем, да и противник хоће да игра, играју код куће. Морате да рачунате и на тај проблем. Колико видим, нисмо примили гол. Победа 2:0 на страни, на тешком терену, задовољава оно што ми желимо. Некако је Црна Гора искористила ту нашу пасивнију игру и грешке на средини терена где смо лако губили лопту и дозвољавали им да нас угрозе. Ово је такмичарска утакмица, на крају крајева."

Душан Влаховић је са три гола у прва два меча у квалификацијама показао да је у одличној форми, а на питање о "куповини поверења" тим партијама, Стојковић је јасан.

"Ма нема он шта да купује. Ми знамо квалитете Влаховића. Ово су биле тактичке замисли. Предвидели смо да ће Србија играти са три штопера, зато смо изашли само са Митровићем напред. Рачунали смо да ћемо моћи да исконтролишемо пас игру, али драго ми је због Влаховића. Важно је за нападача да постиже голове, а њему су потребни. Он пуно ради за екипу."

Пикси је објаснио и који је био разлог за почетак Филипа Ђуричића на десном боку, који није донео жељене резултате.

"Знао сам да ће Живковић ући и пошто је играо 90 минута против Литваније, сматрао сам да нам је потребнији за други део меча. То је била једна идеја са тактичке стране. Црна Гора је била агресивна, фер-плеј њима, али изузетно добро су ушли у меч. У једном моменту је било мирније, онда смо и могли да исконтролишемо меч."

Стојковић је похвалио и целокупну екипу Црне Горе.

"Сви су одиграли сјајно, и Савић и Вујачић и Јоветић, сви... Зауста су се борили. Феноменално, што је и нормално. Желим им да тако наставе и нису они тако далеко од Немачке буду ли овако играли са овом енергијом и хтењем и са овом количином борбености. Свакој екипи ће овде бити тешко. Подгорица је увек тежак терен за игру. То ће осећати и Мађари и Бугари."

Селектор Србије није желео много да размишља о победи Мађарске против Бугарске 3:0.

"Не мислим о Мађарима, ја мислим о Србији. Ми идемо корак по корак. Две утакмице, четири дата и нула примљених голова. Више од ових шест бодова не може и то нас радује. Рекао бих да мотивисано чекамо тај јун и утакмицу са Бугарском."

На крају, Стојковић је прокоментарисао и атмосферу на стадиону "Под Горицом".

"Ниво енергије на терену је био идентичан и на трибинама. Људи су били... Мене нервира кад неко каже да ће бити инцидената и нешто измишљају. Људи су дошли да гледају фудбал и права утакмица је била. Да нисмо противници на терену, знате и сами да смо пријатељи, али наравно да током меча нема пријатељства. Честитам им на атмосфери и навијању. Био је леп празник фудбала у Подгорици и Црној Гори", поручио је Драган Стојковић.

image