Спорт

Дел Потров велики повратак тенису? Расту шансе да заигра на Ју-Ес опену

Аргентинац је већ 14 месеци ван тениса, али постоје индиције да би могао да велики опроштај направи на последњем гренд слему у сезони
Дел Потров велики повратак тенису? Расту шансе да заигра на Ју-Ес опенуGetty © Clive Brunskill / Staff

Освајач Ју-Ес опена из 2009. године Хуан Мартин Дел Потро најавио је могућност учешћа на последњем гренд слем турниру сезоне, а судећи по речима директорке турнира Стејси Оластер, то би лако могло да се деси.

Аргентински тенисер је већ више од годину дана ван терена откако се опростио од тениса. Ипак, сада би "див из Тандила" могао да се последњи пут појави на свом омиљеном турниру.

"Дел Потро има огроман број навијача у Америци. Ако жели да дође да игра код нас, добродошао је. То нама никако не представља проблем”, рекла је Стејси Оластер, извршна директорка турнира, кад су је новинари упитали да ли је Ју-Ес опен вољан да пошаље Аргентинцу специјалну позивницу.

Последњи меч 34-годишњи Дел Потро је одиграо у фебруару 2022. године, а ривал му је на опроштају био сународник Федерико Делбонис.

Осим њујоршког гренд слема 2009. године, Дел Потро је укупно освојио још 21 АТП титулу у синглу. Осим тога, има и две олимпијске медаље, сребро из Рио де Жанеира и бронзу из Лондона. Међутим, велики број повреда током каријера значајно је утицао на Дел Потрова остварења, због чега је и одлучио да прекине каријеру прошле године.

image