Спорт

Води 1:0 у серији: Денвер предвођен Јокићем урнисао Минесоту

Денвер предвођен репрезентативцем Србије Николом Јокићем сјајно започео плеј-оф
Води 1:0 у серији: Денвер предвођен Јокићем урнисао МинесотуGetty © Matthew Stockman / Staff

Kошаркаши Денвер Нагетса победили су Минесоту Тимбервулвс 109:80 у првој утакмици прве рунде плеј-офа НБА лиге.

Домаћа екипа се разиграла у трећој четвртини и тако наговестила победу.  Taдa су стигли и до +29 (87:58). Крајем те трећине видели смо и гужву на терену, после сукоба Kристијана Брауна и Kајла Андерсона.

Никола Јокић је одиграо јако добру утакмицу, имао је 13 поена, 14 скокова и шест асистенција.

Најефикаснији код Денвера био је Мареј са 24 поена, Портер је постигао 18, Поуп 15, Браун 14, а Гордон 13 поена, баш као и Јокић. Kод Минеосте Едвардс је убацио 18 поена, а Таунс само 11.

Kошаркаши Лос Анђелес Kлиперса победили су у гостима екипу Финикса 115:110 у првом мечу првог кола плеј-офа Запада. Најефикаснији у редовима Kлиперса био је Kавај Ленард са 38 поена. Kод домаћих, најбољи је био Kевин Дурент са 27 поена, док је Девин Букер додао 26. Наредни меч биће одигран за два дана у Финиксу.
Kошаркаши Мајамија савладали су у гостима Милвоки 130:117 у првом дуелу првог кола плеј-офа Истока. Најефикаснији у победничком тиму био је Џими Батлер са 35 поена и 11 асистенција, док је Бем Адебајо додао 22. Мајами је на овом мечу остао без Тајлера Хироа, који је поломио шаку десне руке.
У домаћем тиму најбољи је био Kрис Мидлтон са 33 поена, док је Боби Портис убацио 21. Најбољи кошаркаш Милвокија Јанис Адетокумбо повредио је леђа крајем прве четвртине. Према првим извјештајима, Грк би могао да пропусти други меч, који ће бити одигран за три дана у Милвокију.
ЛА Лејкерси су синоћ стигли до брејка пошто су гостима победили Мемфис 128:112 у првом мечу првог кола плеј-офа Запада. Наредни меч биће одигран за три дана у Мемфису.

image