Спорт

Најбоља кошарка се вратила у Сакраменто

"Краљеви" су после дугих и сушних 17 година поново заиграли у плеј-офу и победили ништа мање него актуелног шампиона
Најбоља кошарка се вратила у Сакраменто© Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Кошаркаши Сакрамента успешно су започели овосезонски плеј-оф, победом над Голден Стејт вориорсима, резултатом 126:123.

Кингси су након скоро две деценије паузе поново у плеј-офу и ова генерација наговештава да би могла да игра значајну улогу у завршници најјаче кошаркашке лиге на свету.

Сакраменто је завршио као трећи на Западу, резултат којим би се поносила и она чувена екипа предвођена Пеђом Стојаковићем и Владом Дивцем, а све је то надограђено у првом мечу доигравања.

У калифорнијском дербију прве рунде у госте је стигао прошлогодишњи шампион Голден Стејт и виђена је одлична утакмица у "Голден 1" центру.

Током 48 минута игре резултат је био у егалу, обе екипе пружиле су велику борбу и чинило се да су гости ближи тријумфу јер су имали +10 у два наврата у трећој деоници.

Међутим, већ до краја тог периода "краљеви" су преокренули, одбили налет ривала и дошли до огромног тријумфа.

То су успели да учине упркос чињеници да су промашили првих 15 шутева за три поена.

Предводио их је Диерон Фокс, који је у другом полувремену убацио 29 од својих 38 поена (13/27 из игре), узпетасистенција.

Иако је промашио два шута за победу у финишу, имао је среће да је на другој страни Ендру Вигинс био непрецизан за вођство, десет секунди пре краја.

Осим Фокса, истакао се Малик Монк са 32 поена (8/13 из игре, 14/14 пенали), Херисон Барнс додао је 13 поена, док је Домантас Сабонис уписао 12 поена (5/17 из игре), 16 ухваћених лопти и две успешне асистенције.

Код Вориорса су најбољије биоСтеф Кари са 30 поена (11/20 из игре), Клеј Томпсон постигао је 21, а по 17 су додали Џордан Пул споменути Вигинс.

Други меч ове комшијске плеј-оф серије на програму је у понедељак на уторак од 4.00 по средњоевропском времену.

У другој утакмици у ноћи између суботе и недеље, Њујорк никси направили су брејк победом у Кливленду – 101:97.

image