Спорт

Звезда "протутњала" кроз Бар за нову победу у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде победили су на гостовању екипу Морнара са 87:75 (23:7, 24:18, 19:25, 21:15) у одложеној утакмици 23. кола АБА лиге
Звезда "протутњала" кроз Бар за нову победу у АБА лиги© ABA liga

Најбољи у победничкој екипи били су Немања Недовић са 20 поена, док је Лука Митровић додао 13 поена и три скока.

У тиму Морнара истакао се Грегор Глас са 18 поена, четири скока и седам асистенција.

Црвено-бели су започели утакмицу брзим кошевима и успели преко агресивне одбране да онемогуће противнику да постигне поене.

До краја прве четвртине домаћа екипа се мучила у нападу, што је Црвеној звезди донело предност од 15 поена.

Током друге четвртине гости су дошли и до предности од 25 поена, углавном преко Недовића и Ивановића. Морнар се мучио у нападу и на полувреме су отишли са само 25 постигнутих поена.

Црвено-бели су током треће деонице одржавали предност, највише захваљујући агресивном одбраном и лаким поенима у транзицији. Тек у последњим минутима домаћа екипа је показала одговор, поенима Вујачића.

Последњих десет минута меча донело је још више узбуђења. Гости су деловали деконцентрисано у одбрани, док је Грегор Глас нанизао три тројке и успео да смањи заостатак на само осам поена.

Кошаркаши из Београда су у последњим минутима наметнули свој ритам и искористили грешке у нападу домаће екипе да мирно приведу утакмицу крају.

Морнар је тренутно на 12. месту на табели регионалне лиге са осам победа и 17 пораза, док је Црвена звезда друга са 22 победе и три пораза.

Тим из Бара 23. априла дочекује екипу Игокее у одложеној утакмици 13. кола, док тим са Малог Калемегдана гостује дан касније екипи Цедевита Олимпије у одложеној утакмици трећег кола.

image
VV inauguration
banner