Спорт

Фјорентина некако преживела Лех, преокрет АЗ-а, Вест Хем убедљив

Фудбалери Фјорентине пласирали су се у полуфинале Лиге конференција, упркос поразу на домаћем терену од екипе Леха из Познања са 3:2 (0:1) у утакмици четвртфинала. Пласман у наредну фазу изборио је и АЗ Алкмар, који је са 3:0 савладао Андерлехт и тако успео да преокрене у укупном резултату на 3:2
Фјорентина некако преживела Лех, преокрет АЗ-а, Вест Хем убедљивGetty © Gabriele Maltinti

У великим проблемима била је Фјорентина у Фиренци у реваншу са Лехом.

Иако је италијански клуб из првог меча имао предност од 4:1, морали су да стрепе за пролаз.

Чак 3:0 водили су гости из Познања и тако успели да у једном тренутку имају резултат који би изборио продужетке.

Ипак, "виола" је успела да постигне два гола и тако избори пласман у четвртфинале.

Голове за домаћу екипу су постигли Рикардо Сотил у 78. минуту и Гаетано Цатровили у 92. минуту.

Прецизни за госте су били Афонсо Суса у 9. минуту, Кристофер Велде у 64. минуту и Артур Собех у 69. минуту.

Фудбалери АЗ Алкмара пласирали су се у полуфинале Лиге конференција након победе над Андерлехтом, после пенала укупним резултатом 6:1.

Након 120 минута резултат је био 2:0 за холандску екипу и пошто је први меч завршен истим резултатом у корист Андерлехта у Белгији, шутирани су пенали, у којима се боље снашао холандски тим.

Фудбалери Вест Хема пласирали су се у полуфинале Лиге конференција, пошто су у реванш мечу четвртфинала савладали Гент са 4:1 (1:1).

Голове за енглески тим постигли су Мајкл Антонио у 37. и 63. минуту, док је Лукас Пакета био прецизан у 55. минуту, као и Деклан Рајс у 58. минуту. Једини гол за Гент постигао је Хуго Циперс у 26. минуту.

У првој утакмици одиграној у Белгији резултат је био 1:1.

Фудбалери Базела победили су Ницу 2:1 након продужетака и тиме обезбедили полуфинале Лиге конференција, пошто је у првом мечу одиграном у Швајцарској резултат био 2:2.

Голове за госте постигли су Жан-Кевин Аугустин у 86. минуту и Касим Адамс у 98. минуту. Једини гол за Ницу постигао је Гаетен Лаборде у 9. минуту.

image