Спорт

Kирјосова филмска потера – крадљивац уперио пиштољ у његову мајку, он помогао полицији да га ухвати

Ник Кирјос учествовао је у малтене филмској сцени и успео да помогне полицији да ухвати крадљивца аутомобила који је пиштољем претио његовој мајци
Kирјосова филмска потера – крадљивац уперио пиштољ у његову мајку, он помогао полицији да га ухватиGetty © Darrian Traynor / Stringer

Аустралијски тенисер је у Канбери где се опоравља од повреде и припрема за наставак сезоне, а у понедељак његова мајка нашла се у опасности када јој је пришао разбојник, преноси "Еј-Би-Си".

Он је уперио пиштољ у Никову мајку, тражио кључеве од аутомобила и питао како да га вози. Када је ушао у ауто, она је побегла и затражила помоћ. Кирјос, који је био у близини, позвао је полицију и помогао јој да уђе у траг возилу.

Судски документи показују да је Кирјос користио апликацију "Тесла" како би пратио и успорио возило док га је полиција јурила.

У једном тренутку аутомобил је ишао 90 километара на час у зони у којој је дозвољено само 50 и то у супротном смеру.

Полицијска потера је окончана када је аутомобил ушао у зону школа, а један мушкарац убрзо је ухапшен уз помоћ полицијског тима за тактичко реаговање.

Том 32-годишњем мушкарцу је одбијена кауција након што се појавио пред судом због пет оптужби у вези са инцидентом, које укључују тешку пљачку, вожњу украденог возила, насилничку вожњу и одбијање да се заустави.

Кирјосова мајка рекла је полицији да се плашила да ће разбојник да се врати и разнесе врата њихове куће.

Аустралијски тенисер није играо од почетка ове сезоне, осим у егзибиционом мечу са Новаком Ђоковићем у Мелбурну. Повредио се и пропустио Аустралијан опен, а потом и досадашњи део сезоне.

Тренутно је 26. играч на АТП ранг-листи и најбољи резултат у каријери му је прошлогодишње финале Вимблдона, које је изгубио управо од Ђоковића.

image