Спорт

Кирјос признао напад на бившу девојку, суд га свеједно ослободио

Аустралијанац завршио процес две године након догађаја о ком су брујали тамошњи медији
Кирјос признао напад на бившу девојку, суд га свеједно ослободиоGetty © Mick Tsikas/AAP Image via AP

Ник Кирјос није наступио на Аустралијан опену због повреде, а пет дана по завршетку турнира, аустралијски тенисер признао је на суду физички напад на бившу девојку.

Ипак, и поред тога, 27-годишњак је избегао кривичну пресуду.

Кирјос је на суду у Канбери, након што његови адвокати нису успели да одбаце оптужбу из разлога менталног здравља, признао да је гурнуо Кјару Пасари на тротоар током свађе у Канбери 2021. године.

Судија је овај инцидент назвао "једноставним чином глупости или фрустрације", након што га је поштедео кривичног досијеа. Након пресуде, Кирјос је изјавио да је захвалан суду што је одбацио могућност осуде.

"Нисам био на добром месту када се ово десило и реаговао сам на тешку ситуацију на начин за којим се дугоко кајем. Знам да није било у реду и искрено ми је жао због повреде коју сам нанео", рекао је Кирјос.

Чињенице достављене суду говоре да је Кирјос гурнуо Пасари након што је зауставила његов аутомобил да изађе, док су се свађали 10. јануара 2021. Том приликом је дошло и до псовки и одгуривања, а по завршетку процеса, судија Бет Кембел истакла је да је Кирјос био "млад човек који је покушавао да се извуче из наглашене емоционалне ситуације" и да је "поступио у жару тренутка".

image