Спорт

Бодирога: Партизан желео да игра, Евролига није могла да донесе другачију одлуку

Прослављени кошаркаш је открио због чега након велике трагедије у Београду није дошло до одлагања сусрета Партизана и Реал Мадрида
Бодирога: Партизан желео да игра, Евролига није могла да донесе другачију одлуку© A.K./ATAImages

Председник Евролиге Дејан Бодирога изјавио је да четврти меч четвртфинала плеј-офа између Партизана и Реала није одложен јер је београдски клуб желео да игра, преноси "Јурохупс".

Утакмица између Партизана и Реала биће одиграна у четвртак од 20.30 сати у "Штарк арени". Партизан води 2:1 у серији која се игра на три победе.

"Ова национална трагедија донела је невероватну тугу српском народу. Нажалост, тренутно је у Србији национална жалост изнад свега осталог. Међутим, Влада Републике Србије је донела одлуку да може да се игра. И Партизан је желео да игра, а Евролига није могла да донесе другачију одлуку, без конкретног захтева за одлагање утакмице. Веома сам тужан и желим да изразим саучешће породицама страдалих, сада је тешко чак и размишљати о кошарци", рекао је Бодирога.

Осморо деце и радник обезбеђења убијени су у среду у оружаном нападу 13-годишњег ученика у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду. Шесторо ученика и наставница су повређени, а нападач је ухапшен.

Утакмица у Арени ће почети минутом ћутања, неће бити музике, нити пратећих активности током меча, а навијачи неће навијати током првог полувремена. Испред "Штарк арене" и на кошаркашким теренима на Калемегдану навијачи ће полагањем цвећа и паљењем свећа одавати почаст жртвама.

image