Спорт

Партизан опет остао без фајнал-фора, Реал у Београду изборио мајсторицу

Црно-бели ни из другог покушаја нису успели да остваре трећу победу у четвртфиналној серији, па ће наредне седмице играти одлучујући, пети меч
Партизан опет остао без фајнал-фора, Реал у Београду изборио мајсторицу© Tanjug/Miloš Milivojević

Кошаркаши Партизана нису успели да обезбеде пласман на фајнал-фор Евролиге ни из другог покушаја, пошто су још једном у Београдској арени доживели пораз од Реал Мадрида.

Овога пута било је 85:78 за Мадриђане, па ће се тако четвртфинална серија окончати тек наредне седмице, мајсторицом у Мадриду.

Партизан је јако лоше почео меч и већ на почетку друге четвртине имао 14 поена заостатка. Ипак, знатно енергичнији наставак игре видео је неизвестан резултат током највећег дела сусрета, па чак и краткотрајну предност црно-белих.

Ипак, екипа Жељка Обрадовића без Кевина Пантера и Алексе Аврамовића није имала снаге да остане прибрана. Имала је и Зека Ледеја који је убацио 25 поена, и Јоаниса Папапетруа са 18, али то није било довољно.

Адам Ханга и Еди Таварес су убацили по 15, Џанан Муса и Габријел Дек по 14, па су Мадриђани ипак остали мирне руке у завршници и успели да меч приведу у своју корист.

Партизан ће после две победе у Мадриду прошле седмице, морати да наредне дође и до треће, ако жели да се пласира на фајнал-фор у Литванији.

  • 4. мај 2023 • 22:32

    22:32

    Крај утакмице - Реал Мадрид је изборио мајсторицу!

    Победа Реала још једном у Београду, овог пута 85:78 и сада је 2:2 у победама у четвртфиналној серији Евролиге!

    Играће се мајсторица у Мадриду, пошто црно-бели у последњих неколико минута нису имали снаге да направе преокрет и тако изборе пласман на Фајнал-фор. То ће морати да покушају да остваре наредне седмице, у петом сусрету.

  • 22:20

    38' - Још три минута, Реал води 78:74

    Повредио се Габријел Дек после једног бацања за лопту Зека Ледеја и морао је одмах у свлачионицу. Заменио га је Вилијамс-Гос, који са два поена са линије за слободна бацања подиже предност Реала на "плус четири".

  • 22:14

    35' - Партизан на поен заостатка

    Енергичнији Партизан на старту четврте четвртине, Ледеј сада погађа и 11. пут за два поена и то је 70:71 за Реал Мадрид.

    Одличних 15:10 за црно-беле у првих пет минута последње деонице. Али то још увек није довољно.

  • 22:00

    Крај треће четвртине - Реал води 61:55

    Лоша завршница Партизана у трећој деоници, иако су први пут стигли до 51:49 у једном тренутку. Ипак, од тада су за пет минута постигли само четири поена, а Реал уз помоћ зонске одбране повећава предност на "плус шест" пред последњих 10 минута.

  • 21:48

    25' - Ледеј изједначује на 49:49

    Никад гласнија песма у "Београдској арени" вечерас сада, када је Ледеј погодио са полудистанце. Било је ту доста тврде игре у наставку меча, мало поена, а и после техничке за Егзума, црно-бели су успели да ухвате прикључак.

  • 21:36

    Почиње друго полувреме

    Навијачи Партизана тек сада почињу са организованим навијањем, у нади да ће помоћи тиму на путу ка дуго чеканој победи.

    У првом полувремену, Зек Ледеј најбољи у Партизану са 14 поена, Папапетру је убацио осам, а Лесор седам. У Реалу је Ханга водећи са 15 поена, док је Џанан Муса убацио седам.

  • 21:19

    Крај првог полувремена - 45:45 води Реал Мадрид

    После фантастичне тројке Анђушића, Партизан је успео да стигне до 42:42, али је онда Јам Мадар направио фаул над Љуљем на 2.2 секунде до краја полувремена и овај потом погађа сва три бацања.

    Убацио је после тога Анђушић још једну тројку са девет метара, али није на време избацио лопту па тај кош не важи.

  • 21:12

    18' - Партизан на "минус три"

    Смањује Лесор са линије пенала на 35:38, врло узбудљива друга четвртина у којој је Партизан већ стигао да убаци 20 поена. Далеко енергичнија игра црно-белих...

  • 21:04

    Овако су навијачи убацивали руже

    Емотивне сцене уочи почетка утакмице...

  • 21:02

    13' - Серија Партизана за 26:32

    Две тројке Папапетруа на истеку напада, уз поене Лесора под фаулом Тавареса и то је 8:2 за црно-беле у последња два минута игре.

    Због тога је заостатак сада само шест поена, а био је и 14 у једном тренутку.

image