Спорт

Навијачи Партизана спремају емотиван опроштај од настрадалих у школи на Врачару

Кошаркашки клуб Партизан, као и најватренији навијачи клуба, желе достојанствено и часно да искажу саосећајност са породицама које су у трагедији на Врачару изгубиле најмилије
Навијачи Партизана спремају емотиван опроштај од настрадалих у школи на Врачару© Facebook / screenshot / Grobarski tres romantizam

Kошаркаши Партизана вечерас од 20.30 часова играју четврти меч четврфинала Евролиге, а меч ће почети минутом ћутања за настрадале у ОШ "Владислав Рибникар".

Клуб је позвао навијаче да од 18 сати, испред Арене и код споменика кошарци на Калемегдану, одају почаст страдалима.

"КК Партизан позива све навијаче који желе да полагањем цвећа и паљењем свећа одају почаст страдалима у јучерашњој трагедији, то учине од 18 часова код лопте испред Штарк арене или код споменика кошарци на Калемегдану. На данашњем мечу четвртфинала Евролиге неће бити музике, нити пропратног програма, баш као ни на Калемегдану, где ће сви који немају улазницу, моћи да је испрате на видео биму", објавио је Партизан на друштвеним мрежама.

Навијачи Партизана саопштили су да ће четврти меч четвртфинала испратити достојанствено у складу са трагедијом која је погодила Србију.

"Верујемо да никоме није до песме и претераног славља, које би било крајње неукусно у овом моменту. У складу са тим одлучили смо да прво полувреме утакмице прође без организованог навијања. Свесни трагичног момента за нашу нацију и важност утакмице за наш клуб потрудићемо се да нађемо средину", наводи навијачка група "Гробари југ".

"Испунимо Арену до последњег места, будимо уз играче и клуб и покажимо пијетет према невино страдалима. Молимо да свако, ко жели и ко је у могућности, на утакмицу понесе цвет. С обзиром да на почетку утакмице неће бити препознатљиве песме ми ћемо сви уздигнутих шалова и цветова у потпуној тишини испратити почетак утакмице. Овом сликом желимо да покажемо саосећајност и подршку породицама које су у трагедији изгубили своје најмилије. Достојанствено и часно, јер ми смо Партизан."

Кошаркашки Партизана одиграће овај меч у комплетно црној опреми. Утакмица ће почети минутом ћутања, а током меча неће бити музике нити забавног пропратног програма.

image