Спорт

Навијачи Партизана испред Арене одали почаст страдалима у ОШ "Владислав Рибникар"

Играчи Партизана ће током сусрета са Реал Мадридом играти у комплетно црној опреми и носиће име школе у којој се догодила трагедија
Навијачи Партизана испред Арене одали почаст страдалима у ОШ "Владислав Рибникар"© Tanjug/Miloš Milivojević

Хиљаде навијача Партизана одали су у четвртак увече испред београдске Арене цвећем и свећама почаст страдалима у београдској школи "Владислав Рибникар", где је ученик убио девет особа.

И пре званичног почетка церемоније, који је био заказан за 18.00 часова, навијачи су доносили цвеће, палили свеће и ћутањем у миру одали почаст настрадима.

Осморо деце и радник обезбеђења убијени су у среду ујутру у оружаном нападу једног ученика у основној школи "Владислав Рибникар" у центру Београда. Шесторо ученика и једна наставница су повређени, а нападач је ухапшен.

Навијачи Партизана су одали почаст настрадалима и код споменика кошарци на Калемегдану. Због највеће трагедије која је задесила Србију у 21. веку, кошаркаши Партизана ће четврту утакмицу плеј-оф серије против Реала одиграти у комплетно црној опреми и носиће натпис "Владислав Рибникар".

Утакмица ће почети минутом ћутања, навијачи ће држати цвеће, а неће бити музике нити програма током пауза.Такође, навијачи Партизана ће у тишини пратити прво полувреме, тек у другом ће бодрити изабранике Жељка Обрадовића.

Утакмица у "Штарк арени" почиње у 20.30 часова.

image