Спорт

Обрадовић: Имамо велике шансе да победимо, морамо да будемо паметнији, све ће се свести на наш шут

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после новог пораза од Реала да су пресудили лош шут из игре и много промашених бацања, али је истакао да његова екипа има реалне шансе да победи у среду у Мадриду у одлучујућем мечу серије
Обрадовић: Имамо велике шансе да победимо, морамо да будемо паметнији, све ће се свести на наш шут© ABA liga

Кошаркаши Партизана поражени су у Београду од екипе Реала са 85:78 у четвртом мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге.

Реал је тако успео да изједначи на 2:2 у серији, која се игра на три победе.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић истакао је да је меч преломио један тренутак.

"Честитке Реалу на победи. Пресудио је на крају један скок Валтера Тавареса и кош уз фаул, али и поред тога смо имали два отворена шута после тога и нисмо их погодили", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Осврнуо се српски стручњак и на трагедију која је уздрмала Србију и навијаче.

"Хвала навијачима што су дошли у огромном броју и поред велике трагедије која је погодила наш народ. Можемо само да им обећамо да ћемо учинити све да се што боље спремимо за мајсторицу", додао је тренер Партизана.

Он је истакао да нема дилему како његови изабраници морају да играју у среду.

"Анализираћемо и видети где смо све грешили, а морали смо да будемо паметнији у много ситуација. Све ће се у Мадриду свести на наш шут, јер они играју зону и ми ћемо бити сами много пута, ако будемо погађали из отворених позиција, имамо велике шансе да победимо", закључио је Обрадовић.

Пета, одлучујућа утакмица на програму је 10. маја од 21 сат у Мадриду.

Победник серије ће у полуфиналу Фајнал фора, који је на програму од 19. до 21. маја у Каунасу, играти против Барселоне која је у четвртфиналу елиминисала Жалгирис.

image