Спорт

"Тен Хаг мора да истрпи критике, Манчестер јунајтед не игра добро"

Славни нападач Јунајтеда Двајт Јорк није баш одушевљен резултатима свог некадашњег клуба откако је Холанђанин сео на клупу
"Тен Хаг мора да истрпи критике, Манчестер јунајтед не игра добро"Getty © Michael Regan / Staff

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда Двајт Јорк изјавио је да клуб са "Олд трафорда" ове сезоне није остварио очекиване резултате и додао да највећу одговорност сноси менаџер "црвених ђавола" Ерик тен Хаг.

Јорк је упоредио Тен Хага са бившим менаџером Манчестер јунајтеда Олеом Гунаром Солскјером, који је водио екипу од 2018. до 2021. године. Холандски тренер је преузео Манчестер јунајтед уочи почетка ове сезоне.

"Тен Хаг је ове сезоне изгубио девет утакмица у Премијер лиги. Због тога морају да се поставе нека питања. Немате где да се сакријете од питања, пошто сте менаџер Манчестер јунајтеда. Солскјер је имао бољи резултат од Тен Хага за две сезоне у клубу, а стручњаци говоре о напретку и бољем стилу фудбала", рекао је Јорк.

Манчестер јунајтед је ове сезоне освојио Лига куп, а у финалу ФА купа играће против Манчестер ситија.

"То је напредак, али Тен Хаг је изгубио више утакмица у Премијер лиги од Солскјера у сезонама 2019/20 и 2020/21. Резултати ове сезоне нису довољно добри. Манчестер јунајтед очајнички покушава да задржи четврто место на табели Премијер лиге. Нисам сигуран да је то позиција у којој клуб жели да буде", навео је Јорк.

Манчестер јунајтед се налази на четвртом месту на табели Премијер лиге са 63 бода.

"Хвале Тен Хага када екипа игра добро, али мора да истрпи критике и када тим игра лоше", поручио је Јорк, који је играо за Манчестер јунајтед од 1998. до 2002. године. Он је са овим клубом освојио Лигу шампиона, три Премијер лиге, ФА куп и Интерконтинентални куп.

image