Спорт

Јовановић после дербија Српске лиге суди у полуфиналу Лиге Европе

Најбољи српски арбитар, додуше, биће четврти судија на сусрету Севиље и Јувентуса
Јовановић после дербија Српске лиге суди у полуфиналу Лиге Европе© Milos Tesic/ATAImages

Најбољи српски арбитар Срђан Јовановић биће четврти судија на реванш мечу полуфинала Лиге Европе између Севиље и Јувентуса, саопштила је данас Европска фудбалска унија (УЕФА).

Главни судија на овој утакмици биће Холанђанин Дани Макели, а његови помоћници су Хесел Стегстра и Јан де Врис. У ВАР соби биће такође Холанђани Пол ван Бокел и Роб Диеперинк.

Јовановић је протеклог викенда био главни судија на дерби сусрету у трећем рангу, Српској лиги Београд, између Земуна и ОФК Београда, а сада ће бити део другог полуфинала Лиге Европе.

Прва утакмица одиграна прошле недеље у Торину завршена је без победника, 1:1. Реванш дуел Севиље и Јувентуса на програму је у четвртак од 21 сат на стадиону "Рамон Санчез Пизхуан".

УЕФА је навела да ће други реванш полуфинала ЛЕ између Леверкузена и Роме судити Словенац Славко Винчић, а њему ће помагати сународници Томаж Кланчник и Андраж Ковачич. За четвртог судију именован је Ирфан Пељто из БиХ, а у ВАР соби биће Словенци Нејц Кајтазовић и Матеј Југ. Рома је у првом мечу славила са 1:0, а реванш је на програму у четвртак од 21 сат у Леверкузену.

image