Спорт

Јуве извукао реми у 97. минуту, Рома славила у првом полуфиналу Лиге Европе

У четвртак увече су играни први полуфинални мечеви у Лиги Европе и Лиги конференција
Јуве извукао реми у 97. минуту, Рома славила у првом полуфиналу Лиге ЕвропеGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Фудбалери Јувентуса и Севиље одиграли су у Торину без победника, 1:1 у првом мечу полуфинала Лиге Европе.

Севиља је повела голом Јусефа Ен Несирија у 26. минуту, али је Јувентус до изједначења стигао поготком Федерика Гатија у 97. минуту.

Српски репрезентативци Филип Костић и Душан Влаховић били су у стартној постави Јувентуса. Костић је замењен у полувремену, док је Влаховић изашао из игре у 62. минуту. За екипу Севиље цео меч је одиграо српски репрезентативац Немања Гудељ.

Фудбалери Роме савладали су у Риму екипу Бајера из Леверкузена 1:0 у првом мечу другог полуфинала. Једини гол на утакмици постигао је Едоардо Бове у 63. минуту. Некадашњи српски репрезентативац Немања Матић одиграо је цео меч за Рому, док је Миле Свилар био на клупи за резервне играче.

У исто време, играле су се и прве утакмице полуфинала Лиге конференције. Базел је изненадио Фјорентину у Фиренци и славио 2:1.

"Виола" је повела преко Артура Кабрала у 25. минуту, али су голови Ендија Дијуфа и Зекија Амдоунија у другом полувремену донели преокрет швајцарској екипи. Српски репрезентативац Лука Јовић ушао је у игру у 81. минуту у екипи Фиорентине, док је Алекса Терзић био на клупи за резерве. Никола Миленковић није играо за клуб из Фиренце због жутих картона.

У другом полуфиналу, Вест Хем је у Лондону победио АЗ Алкмар 2:1. Гости су повели голом Тијанија Рајндерса у 42. минуту, али је Вест Хем до победе стигао погоцима Мохамеда Бенрахме у 67. из пенала и Михаила Антонија и 76. минуту.

Сви реванш мечеви на програму су 18. маја.

image