Спорт

Ђоковић може да падне на треће место пред Ролан Гарос - Медведев се пита

Руски тенисер има могућност да престигне српског тенисера на АТП листи, али неће имати право на грешку у завршници мастерса у Риму
Ђоковић може да падне на треће место пред Ролан Гарос - Медведев се питаGetty © Alex Pantling / Staff

Новак Ђоковић није успео да се пласира у полуфинале мастерса у Риму, пошто је у среду доживео пораз од Холгера Рунеа (1:2).

То значи да ће Ђоковић на Ролан Гарос отићи са само осам мечева припреме на три турнира на шљаци ове сезоне, али сада постоји могућност да у Паризу буде и тек трећи носилац.

Ђоковић је поразом од Рунеа изгубио чак 820 од 1.000 бодова које је бранио због титуле освојене прошле сезоне. А то је отворило врата Данилу Медведеву, који би могао да постане други тенисер света уколико освоји трофеј у Риму.

Руски тенисер није до сада био специјалиста за шљаку, али чини се да се ове сезоне све боље сналази на истој. Ако буде стигао до трофеја у Риму, имаће 6.330 бодова, док ће Ђоковић наредног понедељка бити на 5.955 бодова.

Уколико би Ђоковић на Ролан Гарос стигао као трећи носилац, то би значило да ће већ у полуфиналу моћи да му ривал буде Карлос Алкараз или сам Медведев. Но, Рус прво мора да освоји титулу - у четвртфиналу ће играти против Јаника Ханфмана, а у полуфиналу би га чекао бољи из меча Стефанос Циципас - Борна Ћорић.

image