Спорт

Надал потврдио да неће играти на Ролан Гаросу: Немогуће је!

Најцрње слутње шпанских навијача су се обистиниле – Рафаел Надал неће играти на овогодишњем Ролан Гаросу
Надал потврдио да неће играти на Ролан Гаросу: Немогуће је!© Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla

Шпански тенисер је на конференцији за медије у својој академији на Мајорки потврдио информацију која се појавила у среду.

"Немогуће је у овом тренутку да играм на Ролан Гаросу", изјавио је Шпанац.

Новинар Наћо Енкабо из шпанског "Релева" објавио је први да ће Рафа морати да одустане од омиљеног турнира јер се још није опоравио.

"Повреда није напредовала на начин на који смо очекивали", додао је.

"Одлука да не играм на Ролан Гаросу није моја, већ одлука мог тела."

Надал, који ће 3. јуна напунити 37 година, покушао је на све начине да буде спреман за ово такмичење, након повреде коју је доживео на Аустралијан опену.

Он је доживео пораз у другом колу турнира у Мелбурну и од тада није наступао. Пропустио је све мастерсе, укључујући и три на шљаци – у Монте Карлу, Мадриду и Риму.

"Бик са Мајорке" је на конференцији додао да ће одсуствовати "још неколико месеци" и најавио да ће 2024. година бити последња у његовој професионалној каријери.

"Нећу играти на Ролан Гаросу, нећу играти још неколико месеци, а ако успем да се вратим, следећа година ће ми бити последња. Циљ би могло да буде играње у Дејвис купу, како бих се припремио за 2024. годину, која ће бити последња у мојој професионалној каријери."

Надал је од 2005. године освајао Ролан Гарос 14 пута и доживео је само три пораза – од Робина Содерлинга 2009, и од Новака Ђоковића 2015. и 2021. године.

Освајач 22 гренд слема је истакао да више не успева да се опорави од повреда као раније, али и да се незадовољство које осећа због свега што му се дешава у каријери, полако прелива и у приватни живот.

"Морам да ставим тачку на своју спортску каријеру. Опоравићу своје тело и почећу поново када будем осетио да сам спреман. Морате прихватити ствари какве јесу, то је реалност. Јесте лош дан, али тако је како је. Морам да прихватим да тело више не може. Радујем се будућности као и увек и имам много других сјајних ствари у животу", закључио је Рафа.

image