Спорт

Федерер: Било би брутално да Надал пропусти Ролан Гарос

Освајач 20 гренд слем титула истиче да се нада да ће се његов некадашњи велики ривал опоравити до почетка другог гренд слема сезоне
Федерер: Било би брутално да Надал пропусти Ролан ГаросGetty © Julian Finney / Staff

Некадашњи швајцарски тенисер Роџер Федерер изјавио је данас да би изостанак Шпанца Рафаела Надала са Ролан Гароса био изузетно тежак ударац за овај спорт, преноси "Скај спорт".

Надал је због повреде мишића последњи меч одиграо почетком године на Аустралијан опену. Он је од тада пропустио турнире у Мајамију, Индијан Велсу, Барселони, Монте Карлу, Мадриду, а Шпанац неће играти ни ове недеље у Риму.

"Било би то брутално, тежак ударац за тенис. Још се надам да ће се опоравити, видео сам да се повукао из Рима, желим му све најбоље у опоравку", навео је Федерер, који је прошле године окончао играчку каријеру.

Надал је прошле године освојио титулу на Ролан Гаросу, а шпански тенисер је 14 пута тријумфовао на турниру у главном граду Француске. 

Ролан Гарос ће бити одржан од 28. маја до 11. јуна, а први носилац ће бити Карлос Алкараз који ће уочи почетка турнира преузети прво место на АТП листи од Новака Ђоковића.

image