Спорт

Јасикевичијус: Тренер у оваквој ситуацији мора да преузме кривицу

Тренер Барселоне Шарунас Јасикевичијус, након елиминације у полуфиналу фајнал-фора Евролиге од Реал Мадрида, изјавио је да преузима одговорност за лоше издање његове екипе
Јасикевичијус: Тренер у оваквој ситуацији мора да преузме кривицу© Euroleague

Литвански стручњак није успео да се пласира у финале Евролиге трећу сезону заредом.

Још једном је непремостива препрека за "Блауграну" био Реал Мадрид.

Након меча, тренер Јасикевичијус изјавио је да преузима кривицу за пораз.

"У оваквим ситуацијама, одговорност је на тренеру и ја преузимам кривицу", изјавио је Шарас након меча.

"Нисмо нашли начин да играмо тимскију кошарку, да лопта путује, већ смо тражили индивидуална решења. Дошли смо на турнир као екипа која је играла одличну тимску кошарку. Ипак, ово је одлика фајнал-фора, један лош меч и немате прилику да играте за трофеј", додао је Јасикевичијус на конференцији за медије.

Тренер Барселоне прокоментарисао је лошу партију Николе Миротића, који је упркос томе што је један од најбољих и најискуснијих кошаркаша, прве поготке постигао у самом финишу, а меч завршио са три поена.

"Играчи су људи и они могу имају лош дан. Не дотиче ме то толико, успели смо да приђемо и смањимо разлику упркос томе, али нисам нашао начин да моја екипа игра као тим. Индивидално се свашта може десити, али мора се играти тимски. Не волим то што смо напустили наше идеје, платили смо скупу цену за то", закључио је Литванац.

Барселона ће у недељу играти у мечу за треће место, када ће се састати са екипом Монака.

Монако је у првом полуфиналном мечу на фајнал-фору, поражен од Олимпијакоса.

image