Спорт

Недимовић: Стратешки циљ Србије је пласман на Европско првенство

"Орлови" чекају на пласман на завршни турнир Старог континента још од 2000. године
Недимовић: Стратешки циљ Србије је пласман на Европско првенствоGetty © Filip Filipovic / Stringer

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић изјавио је данас за "РТС" да је пласман на Европско првенство стратешки циљ Србије.

Србија се налази у Групи Г у квалификацијама за Европско првенство са Мађарском, Црном Гором, Литванијом и Бугарском и тренутно заузима прво место са шест освојених бодова.

"Учествовала је Србија на Светском првенству, у Немачкој, Јужној Африци, Русији и Катару. Али нисмо успели да повежемо два велика такмичења. Мислим да је ово идеална прилика и зато је то први, стратешки циљ новог сазива Извршног одбора Фудбалског савеза Србије. Пласман на Европско првенство је спортски успех, али то отвара једна друга врата, јер је данас фудбал постао озбиљан бизнис", истакао је Недимовић.

Фудбалери Србије су тријумфовали у Београду над репрезентацијом Литваније, а затим и у Подгорици против Црне Горе.

"Добра атмосфера која је направљена у Катару настављена је и сада. 20. јуна имамо у Разграду утакмицу против Бугарске чији је селектор, бивши селектор Србије Младен Крстајић. Мислим да постоји добра енергија, имамо добар тим. Спортски сектор заједно са господином Џајићем и селектором Стојковићем ради на томе. На нама је да обезбедимо логистику, да савез одлично функционише и да нема никаквих проблема", изјавио је Недимовић.

Европска кућа фудбала је недавно казнила ФСС једном утакмицом без публике због погрдних скандирања навијача на утакмици против Црне Горе у Подгорици.

"Добили смо ту казну за меч против Мађарске и видећемо у каквим условима ће се та утакмица одиграти, хоће ли моћи деца да буду присутна, као на неким прошлим мечевима. Морам подсетити јавност да је Србија била условно кажњена због неких дешавања на неким претходним утакмицама и оно што се десило у Подговрици на нашој трибини је исполитизовано. Нажалост, али време у коме живимо је доста турбулентно и тешко и различита скандирања су представници Уефе доживели као кршење правила навијања и спровели су дисциплински поступак против нас", закључио је Недимовић.

image