Спорт

Барцокас: Поштујемо Реал, биће борба, али идемо по трофеј, одбрана је кључ

Грчки стручњак на клупи Олимпијакоса Јоргос Барцокас, изјавио је да поштује противника у финалу Евролиге, али да ће његови изабраници дати све од себе да освоје трофеј за који се труде од почетка сезоне
Барцокас: Поштујемо Реал, биће борба, али идемо по трофеј, одбрана је кључ© Euroleague

Олимпијакос ће се у финалном мечу завршног турнира Евролиге, играти против Реал Мадрида.

Грчки тим је у полуфиналу елиминисао Монако, док је тим из престонице Шпаније био бољи од Барселоне.

Јоргос Барцокас, шеф струке грчких црвено-белих, изјавио је да ће његови изабраници дати све од себе да освоје трофеј.

"Сезона се полако ближи крају, а ако се у обзир узме стварно невероватно јака конкуренција, сам пласман на финални турнир је велики успех. Успели смо да пребродимо све препреке, успели смо да стигнемо до финала", изјавио је Барцокас.

Он је додао да поштује ривала и да ће одбрана кључ за успех.

"Ценимо и поштујемо Реал, али желимо трофеј, желимо победу, а кључ успеха је као и увек одбрана, која доноси самопоуздање за игру у нападу", истакао је тренер Олимпијакоса.

Барцокас је издвојио и занимљив детаљ који се одвио на полувремену меча са Монаком.

"Нисмо најбоље ушли у меч, а на полувремену ми је један навијач добацио да се пробудимо. Мислим да смо се пробудили у наставку, не знам какво је његово мишљење сада", кроз осмех је рекао Барцокас.

"Биће борба. Сви знају шта представља Реал Мадрид, али исто тако сви знају ко је и шта је Олимпијакос", закључио је стручњак.

"На циљ од почетка сезоне је финале Евролиге и титула првака Европе. Пут је био изузетно дуг на напоран. Остао је још једна корак до остварења сна, свесни смо какав нас посао очекује против Реала, али смо спремни на борбу од првог до последњег секунда. Верујем да смо кадри да стигнемо до победе“, нагласио је кошаркаш Олимпијакоса Костас Слукас.

Финални меч завршног турнира Евролиге између Олимпијакоса и Реал Мадрида, биће одигран у недељу од 20.00 у "Жалгирио арени" у Каунасу.

image
VV inauguration
banner