Спорт

Непрепознатљиви Миротић: Осећам се лоше, сносим велику одговорност за пораз

Некадашњи репрезентативац Шпаније био је најгори играч Барселоне у полуфиналу фајнал-фора Евролиге против Реал Мадрида
Непрепознатљиви Миротић: Осећам се лоше, сносим велику одговорност за пораз© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаш Барселоне Никола Миротић рекао је да се осећа веома лоше и да преузима одговорност за пораз његове екипе од Реала (78:66) у полуфиналу фајнал-фора Евролиге који се одржава у Каунасу.

Миротић је постигао само три поена, а шутирао је катастрофално - 1/3 за два поена, 0/7 за три, 1/2 слободна бацања. Уместо да буде најбољи, како се од њега очекивало, био је најгори играч Барселоне у мечу против Реала.

"Прво, честитам Реалу на сјајној утакмици, посебно у другом полувремену. Заслужено су победили. Веома је тешко сад извлачити закључке, али сносим велику одговорност за овај меч. Нисам имао добру утакмицу, нисам био на нивоу који се од мене очекивао и нисам могао да помогнем тиму. Из тог разлога се осећам веома лоше", рекао је Миротић шпанским медијима после утакмице.

Питања новинара нису ни била потребна.

"Желим да кажем нашим навијачима да ми је жао и хвала им што су изашли и подржали нас. Били су уз нас, као и увек. Овај пораз боли много јер је то била још једна пропуштена прилика. Човек помисли да неће бити много више прилика, знамо колико је тешко доћи до фајнал-фора. Ово је веома тежак дан", закључио је Миротић.

Барселона ће се у недељу од 16.00 часова против Монака борити за треће место на фајнал фору.

image