Спорт

Везенков за РТ Балкан: Финале се игра свих 40 минута, спремни смо да урадимо све што треба

МВП регуларног дела сезоне Евролиге Саша Везенков, за РТ Балкан изјавио је да је његов тим спреман за се бори за велику титулу
Везенков за РТ Балкан: Финале се игра свих 40 минута, спремни смо да урадимо све што треба© RT Balkan

Екипа Олимпијакоса је успела након преокрета у полуфиналу да елиминише екипу Монака.

Грчки тим је исписао историју Евролиге, освојивши трећу четвртину тог меча са 27:2.

"Нисмо ништа посебно рекли у свлачионици. Само да морамо да играмо онако како смо играли претходних осам месеци, чвршће и да не заслужујемо да себи и нашим навијачима приредимо партију какву нећемо", рекао је Везенков за РТ Балкан.

"Дали смо све што смо имали да би се нашли у финалу. Ипак. у финалу се не сме добро играти само 20 минута, већ читав меч", додао је један од најбољих играча Олимпијакоса.

Бугарски кошаркаш освајач је титуле МВП-ја Евролиге, док је његов тренер Јоргос Барцокас најбољи стручњак европског такмичења.

Олимпијакос ће у "Жалгирио арени" имати далеко гласнију и бројчанију подршку, али Везенков сматра да то неће представљати додатни притисак.

"Нема притиска, играмо против једног веома доброг, чврстог и искусног тима. У претходних месец дана раде невероватне ствари и показују чврстину и квалитет у сваком тренутку, чак и када немају на располагању најбоље играче. Спремни смо да им се супротставимо и да урадимо све што је потребно да бисмо освојили титулу."

Саша је додао да је највећа предност тима управо то, што је заиста тим.

"Мислим да је наша хемија и тимско залагање наш највећи адут. У финалу је све другачије, сваки тим даје све од себе и видећемо ко ће у таквој ситуацији изаћи као победник", закључио је Везенков.

image