Спорт

Обрадовић за РТ Балкан: Нисмо били довољно прљави, "играч Обрадовић би умео да закува"

Српски стручњак на клупи Монака Саша Обрадовић, у интервјуу за РТ Балкан отркио је шта је фалило његовим изабраницима у полуфиналном мечу против Олимпијакоса, као и то како би Саш обрадовић у играчким данима реаговао у датој ситуацији
Обрадовић за РТ Балкан: Нисмо били довољно прљави, "играч Обрадовић би умео да закува"© RT Balkan

Монако је поражен у првом полуфиналу на овогодишњем фајнал-фору у Каунасу.

Бољи од тима из Кнежевине били су кошаркаши Олимпијакоса, који су славили са 76:62.

Саша Обрадовић објаснио је шта се десило у полуфиналном мечу, у којем је његов тим поражен након преокрета.

"Доста ствари се десило. Хтели смо да играмо агресивно по изласку из свлачионице у другом полувремену, како би одговорили на њихову агресивност, али се то није догодило. Чак смо дали пар лаких поена на старту, што је било изненађујуће за оваквог противника. Ипак, у нападу нисмо одговорили на физикалност и тако практично, ништа нисмо поновили из првог полувремена".

Српски стручњак истакао је проблеме у организацији напада.

"Фалио је неко ко ће да нас води мало боље, фалило је да Џејмс узме лопту у своје руке, а не да Лојд организује напад. Фалило је да реализујемо оно што смо се договорили и спремали. Нисмо одговорили на катове према кошу, 18 поена на тај начин, а спремали смо се на то."

Обрадовић је истакао да је фалило "персоналитија" и нечег што је он некада као играч знао да донесе својим тимовима.

"Играчки, постоји нешто што можеш да урадиш, а онда постоји и нешто што се тиче персоналитија, где очекујеш реакцију, прљавштину чак ако је неопходно, да избациш противника из ритма и пореметиш ситуацију. Ја сам умео и могао да саплетем и са разлогом и без разлога, да избацим противника, ако не играчки, онда мало уличарски. Некад нам фали тај убитачан менталитет, што се показало у много мечева, против Звезде, Партизана, два пута против Макабија. Ипак, давно сам престао да будем играч, сад размишљам као тренер искључиво", изјавио је Саша.

Монаку преостаје утакмица за треће место, коју ће у недељу одиграти против Барселоне.

"Историја је свакако исписана. Значи победом затворити сезону, како нама, тако и великој Барселони. Глупо је да се брука овде више, поготово против једног малог Монака, који је дошао као аутсајдер овде. Зато неће бити нимало лако, некако смо и ми чини ми се, после састанка који смо имали, да смо још више мотивисанији да покажемо да је полуфинални меч био лош моменат и да смо научили из њега."

"Видећемо како ћемо да реагујемо, обе екипе су поремећеног самопоуздања, Барса је промашила све што се дало промашити, а ми имали помрачење у трећој четвртини, видећемо какви ћемо да изађемо."

Тренер Монака одговорио је и на оглашавање на друштвеним мрежама Мајка Џејмса, једног од лидера своје екипе, рекавши да није имао исто мишљење на тимском састанку.

"Не знам где се жалио, чуо сам за то. Он има некад ту врсту коментара. Жалио си се да немаш лопту, а прва три напада си имао лопту у рукама, испадаш контрадикторан, питам се некад да ли смо гледали исту утакмицу. Било је таквих ситуација много ове сезоне. Није био такав на састанку који смо имали, другачије мало прича ван састанка", закључио је српски тренер.

image