Спорт

Артета: Извињење навијачима, веровао сам да можемо до титуле, али играчи нису

Менаџер Арсенала био је разочаран због тога што је његова екипа изгубила шансу да освоји титулу првака Енглеске, прву после 19 година
Артета: Извињење навијачима, веровао сам да можемо до титуле, али играчи нисуGetty © Julian Finney / Staff

Менаџер фудбалера Арсенала Микел Артета упутио је извињење навијачима "тобџија" после губитка трке за титулу шампиона Енглеске и крунисања Манчестер Ситија као новог-старог првака Премијер лиге.

Популарни "грађани" су освојили трећу титулу у низу после пораза Арсенала на гостовању Нотингем Форесту. Артета је енглеским медијима рекао да му је жао што титула није стигла у Лондон и упутио извињење навијачима.

"Извињавам се навијачима. Веровао сам да можемо да освојимо титулу. Играчи нису веровали и то је моја одговорност. Кад дођете до априла и маја, морате да имате 24 спремна играча. Ми их из разних разлога нисмо имали", изјавио је шпански стручњак.

Арсенал је 248 дана био први на табели, а онда је остао без титуле, што је нови негативни рекорд у Премијер лиги. Никад ниједна екипа није држала врх тако дуго да би на крају остала без пехара.

"Радили смо напорно 11 месеци и дуго смо били на врху. Борили смо се, али није било довољно. Морамо да се опоравимо, ово јако боли. Морам да пронађем начин да подигнем играче. Због индивидуалних грешака изгубили смо бодове у три или четири утакмице у којима смо морали да освајамо по три бода. На крају, поносни смо јер смо притискали Сити до краја, они су у последњих шест сезона само једном изгубили титулу", закључио је Артета.

image