Спорт

Нападачу Брентфорда забрана бављења фудбалом на осам месеци због клађења

Тони неће моћи да наступа до 16. јануара 2024. године, а све због 232 кршења правила клађења Фудбалске асоцијације
Нападачу Брентфорда забрана бављења фудбалом на осам месеци због клађењаGetty © Clive Rose / Staff

Нападач Брентфорда Ајван Тони суспендован је из свих фудбалских активности на осам месеци и неће моћи да се бави фудбалом све до 16. јануара 2024. године, због кршења правила о клађењу.

Енглески фудбалер је уз то кажњен и са 50.000 фунти и упозорен је на његово будуће понашање због кршења правила клађења од стране Фудбалске асоцијације (ФА).

Нападач ФК Брентфорд је оптужен за 262 кршења правила Е8 ФА у периоду од 25. фебруара 2017. до 23. јануара 2021. ФА је касније повукла 30 од ових кршења, а он је признао преостала 232.

Његове санкције је накнадно изрекла независна Регулаторна комисија након личног саслушања. Дозвољено му је да се врати тренинзима само са својим клубом током последња четири месеца суспензије почевши од 17. септембра 2023.

Писани разлози независне Регулаторне комисије за ове санкције биће објављени у догледно време, а ФА ће сачекати да их прегледа пре него што даље коментарише, наведено је на званичном сајту ФА. Ово значи да ће Брентфорд бити без најбољег стрелца у целој првој половини наредне сезоне.

image