Спорт

Сити је поново шампион Енглеске!

Ремијем Нотингем фореста и Арсенала Манчестер сити је и званично крунисан како нови-стари шампион Премијер лиге
Сити је поново шампион Енглеске!Getty © Clive Brunskill

Фудбалери Манчестер ситија девети пут у историји прваци су Енглеске, пошто три утакмице пре краја сезоне имају недостижну предност над другопласираним Арсеналом.

"Грађани", који су везали трећу узастопну титулу на Острву, имају 85 бодова, шест више и две утакмице мање од "тобџија", које су поново поклекле и поражене су у Западном Бриџфорду.

Нотингем је на свом стадиону победио минималним резултатом (1:0), а стрелац јединог поготка био је Таиво Авониџи у 19. минуту. Он је одлично истрчао контру и уз мало среће матирао голмана Арона Ремздејла.

Овим тријумфом Нотингем форест је обезбедио опстанак у елити.

Арсенал тако није успео да се одупре Ситију, упркос томе што је одиграо сјајну сезону и већим њеним делом био на врху табеле.

Екипа Пепа Гвардиоле потврдила је доминацију у енглеском фудбалу, освојила трећу узастопну титулу, а пету у последњих шест година. Сада има девет и налази се на деоби четвртог места вечне ранг-листе са Евертоном.

Испред су само споменути Арсенал са 13 пехара, Ливерпул са 19, односно првопласирани Манчестер јунајтед са 20.

Међутим, посао за "грађане" је далеко од готовог јер имају шансу да комплетирају триплу круну – пласирали су се у финале Лиге шампиона које је на програму 10. јуна у Истанбулу (играће против Интера), док их неколико дана раније очекује борба за трофеј у ФА купу са "црвеним ђаволима".

Манчестер сити већ у недељу од 17 сати на свом стадиону има прилику да прослави титулу, када је на програму дуел са Челсијем.

image