Спорт

Бекер: Ђоковић не добија сву љубав и поштовање које би требало да има

Легендарни немачки тенисер и тренер, Борис Бекер, изјавио је да је Новак Ђоковић увек фаворит за освајање трофеја на гренд слем турнирима
Бекер: Ђоковић не добија сву љубав и поштовање које би требало да имаGetty © Aurelien Meunier

Ђоковић је званично изгубио прво место на АТП листи, а српски тенисер је тренутно трећи играч света, иза Шпанца Карлоса Алкараза и Руса Данила Медведева.

"Било би глупо да неко отпише Ђоковића. Шљака није његова омиљена подлога, али у последњих неколико година успео је да постигне форму баш за Ролан Гарос. Он ће увек да буде један од фаворита за освајање гренд слема, све док је здрав и док буде желео да игра", рекао је Бекер.

Он је додао да Ђоковић не добија "сву љубав и поштовање које би требало да има".

"Ђоковић је врло отворен, причљив човек, који понекад делује као тениска машина. Међутим, када није на терену, прилично је шармантан. Са њим можете да разговарате о послу, политици, музици, добар је момак. Он је такође прави историчар тениса. Схвата ко је био овде пре њега и жели да остави свој траг. То је већ учинио", рекао је Бекер и додао:

"Ђоковић је и перфекциониста, као и све суперзвезде. Жели да одигра савршен меч, што се можда догодило једном или два пута у његовој каријери."

Он је подсетио да је прошле године из затвора пратио финале Вимблдона у коме је Ђоковић победио Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Бекер је провео у британском затвору осам месеци казне због прикривања имовине и позајмица вредних скоро три милиона евра у намери да избегне отплату дугова.

"Био сам јако емотиван када се то догодило. Био је то фантастичан подвиг, а будући да се ради о мом пријатељу, веома ме развеселио", закључио је Бекер, који је тренирао Ђоковића три године.

image